in ,

Jó híreket is bejelentettek a szentandrási testület ülésén

A békésszentandrási Polgármesteri Hivatal

Rövid volt és nem túl sok izgalmas döntést eredményezett a békésszentandrási képviselő-testület decemberi ülése. Sinka Imre egy örömhír bejelentésével kezdte: január 2-től munkába áll a település új gyermekorvosa, dr. Prikidánovits Anita. Hévízi Róbert önkormányzati képviselő egy másik jó hírre is felhívta a figyelmet: Békésszentandrás 11,2 millió forintot nyert az önhiki (önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő települések működésének támogatását szolgáló alap) keretében.

Az oktatási, művelődési és szociális bizottság a megelőző egy hónap során két ülést tartott, ezekről Molnár Imre Zoltán bizottsági elnök számolt be. Mint mondta, döntöttek arról, hogy két fő részére 3-3 ezer forint átmeneti segélyt, egy kérelmező két gyermeke számára pedig összesen 4 ezer forint rendkívüli gyermekvédelmi támogatást nyújtanak. Kamatmentes szociális kölcsönt egy kérelmező részére ítéltek meg 55 ezer forint összegben (a közüzemi számlák kifizetéséhez).

A képviselő-testület elfogadta a 2014. évi munkatervet, s tárgyaltak a kistérség működésével kapcsolatos napirendi pontokról is.

Vélemény, hozzászólás?

Méz és fenyő illata

Falopáson értek tetten egy férfit és egy nőt Szarvason