in , ,

Mackók költöztek a könyvtárba

Mostantól Mackóvárnak hívják a városi könyvtár gyermekkönyvtárát. Egy magánszemély ugyanis kétszáz játék mackót adományozott az intézménynek.

A hétfői névadó ünnepségen először Baginé Tóth Erika, a könyvtár vezetője köszöntötte a szép számban megjelent óvodásokat és kisiskolásokat. Mint mondta, örül annak, hogy az óvodákkal és az iskolákkal az utóbbi években egyre szorosabb a kapcsolatuk, rendszeresen járnak ide könyvtárhasználati órákra és különböző rendezvényekre.

A Gál Ferenc Gyakorló Általános Iskola két ötödikes diákja, Tóth Eszter és Pusztai Botond egy-egy vers előadásával színesítette a programot. Aztán a gyerekek máris birtokba vehették a polcokon sorakozó játékbirodalmat. A mackók láthatóan jól megfértek egy helyiségben a könyvekkel.

A kétszáz játékmacit Paluska Katalin adományozta a könyvtárnak. Mint mondta, ez a kollekció több évtizedes gyűjtés eredménye. A mackók kényelmes lakhelyeit, azaz a díszleteket Urbancsokné Pljesovszky Ildikó készítette.

A névadó ünnepséghez kapcsolódóan a könyvtár rajz- és verspályázatot írt ki a gyermekek számára. A téma természetesen nem más, mint a mackó.

Vélemény, hozzászólás?

Hétvégi kézilabda bűvölet

Testületi ülés: a képzési gondok és a hideg könyvtár és terítékre került