Connect with us

Békésszentandrás

Háromszáznegyvenhat család kap tűzifát

Tűzifaosztás Békésszentandráson

Nagy a forgalom ezen a héten a békésszentandrási polgármesteri hivatal gazdasági udvarán. Osztják a szociális tűzifát. A mintegy 2300 mázsa nyárfából 346 családnak jut.

– Nem magamnak viszem, hanem a lányoméknak. A vejem közmunkás, jól jön nekik a segítség – mondja egy idősebb férfi, Szilágyi László. Kis traktorján már ott sorakoznak a farönkök.

Az udvarban népes csapat, 15-20 közmunkás várja a fáért érkezőket. Mindenkinek segítenek a mérésben és a pakolásban. Tóthné Nagy Erika és Gyulai Katalin pedig gondosan végzik az adminisztrációt, jegyzik, kinek adják ki a tűzifát.

– Mára (hétfő) 63 embernek küldtünk értesítést. Rendben zajlik az osztás, mindenki 0,667 erdei köbméter (mintegy hat mázsa) fát kap – mondja Tóthné Nagy Erika.

– Ezeken a nyárfákon nemrég még a rigó fütyült, így csak a következő télen lesznek alkalmasak fűtésre. Nem baj, jól jön az majd akkor is mindenkinek! – mondja Viszkok János, aki azt is elárulja, hogy nem magának viszi a fát, hanem idős szomszédasszonyának segít a fuvarozásban.

Közben egymás után sorakoznak be az udvarra a traktorok és az utánfutóval felszerelt autók. Bencsik István már nem először fordul, több idős embernek is elvállalta a fuvarozást.

A mérleg mellett most egy nyugdíjas hölgy, Nándori Erzsébet nézelődik, éppen az ő rakományát pakolják.

– Én csak fával fűtök, így jól jön a segítség. Nem baj, hogy rönkökben adják, majd a fiam összevágja – mondja az asszony.

Odabent a polgármesteri hivatalban dr. Olasz Imréné dr.-tól, Békésszentandrás jegyzőjétől megtudjuk, hogy a 442 kérelmezőből összesen 346-an kaphattak tűzifát. Helyi rendeletük szerint ugyanis csak azok részesülhettek ebben a támogatásban, akiknek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 71 ezer 250 forintot. Zömében idősek, nagycsaládosok és közmunkások kapnak tehát szociális tűzifát. Az osztás egész héten át tart, mindenkit levélben értesítettek az átvétel időpontjáról. Összesen 231 erdei köbméter (mintegy 2300 mázsa) fát osztanak szét, ezt pályázaton nyerte az önkormányzat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

Közérdekű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A korábbi Vasbolt helyén épül az új piac Békésszentandráson

Békésszentandrás

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect