Connect with us

Turizmus

Kerékpáros útőri szolgálat – önkéntesek jelentkezését várják

Útőri szolgálatot hozott létre a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége (KETOSZ), melynek Szarvas is tagja. A cél az, hogy önkéntesek segítségével az illetékesek folyamatosan értesüljenek a kerékpárutak állapotáról, s ha szükséges, javítsák ki a hibákat.

A Körösök Völgye Kerékpáros Útőri Szolgálat megalapításáról szóló megállapodást 14 település képviselői írták alá a közelmúltban Békésen. Az érintett városok és községek: Békés, Békéscsaba, Csabacsűd, Dévaványa, Doboz, Gyomaendrőd, Gyula, Kondoros, Körösladány, Köröstarcsa, Méhkerék, Mezőberény, Sarkad, Szarvas. Városunk képviseletében Hodálik Pál alpolgármester látta el kézjegyével a dokumentumot.

Az önkéntes kerékpáros útőrök feladata az lesz, hogy figyelemmel kísérjék az utak állapotát, s jelezzék, ha valahol hibát találnak. Természetesen a kisebb hibák elhárítását maguk is elvégezhetik (például a bicikliútra behajló ágak levágása).

A részletekről Krivik Viktortól, a szarvasi polgármesteri hivatal munkatársától érdeklődtünk. A jövőben ő tartja majd a kapcsolatot a KETOSZ és az önkéntes útőrök között. Krivik Viktor elmondta: hamarosan felkeresik azokat a cégeket, melyeknek a külterületi kerékpárutak mentén van a telephelyük. Azt szeretnék kérni tőlük, hogy azokat a dolgozóikat, akik biciklivel járnak dolgozni, ösztönözzék arra, hogy kapcsolódjanak be a kerékpáros útőri szolgálatba. Szintén segítséget kérnek majd a civil szervezetektől, elsősorban azoktól, amelyek gyakran szerveznek tagjaik számára kerékpártúrákat.

Magyarországon 1990. óta több mint 3 ezer kilométer kerékpárút épült. Az utak fenntartására azonban keveset költenek, így azok gyorsan tönkremennek. Krivik Viktor hangsúlyozta: Szarvason a Komép Kft. folyamatosan gondoskodik a kerékpárutak karbantartásáról, így az itteni bicikliutak nincsenek elhanyagolva.

Aki szeretne bekapcsolódni a kerékpáros útőri szolgálatba, az a következő linken jelentkezhet.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect