Connect with us

Sport

Ennél rosszabbul játszani már aligha lehet

A 15. fordulóból előre hozott három mérkőzéssel kezdetét vette az NB II-es női kézilabda-bajnokság Dél-keleti csoportjának tavaszi idénye. A listavezető szarvasi lányok indításként vért izzadva nyertek az előzetesen esélytelennek hitt Túrkeve ellen. A csoport tabellája már a téli holtidőben átrendeződött némileg, az anyagilag ellehetetlenült Lajosmizsét ugyanis – őszi eredményei törlésével – kizárták a további küzdelmekből. Mindez Barna Károly együttesének plusz egy pontot hozott a konyhájára a riválisokkal szemben, akik sorra legyőzték a mizseieket.

Az igazság az, hogy a szarvasiak saját maguknak tették nehézzé a vasárnap szezonnyitó mérkőzést. A 17. percig minden a terveik szerint alakult, hiszen már hat találattal is vezettek (12–6). Ekkor még semmi jel nem utalt arra, hogy ebből a meccsből akár rémálom is lehet, de egy elhamarkodott időkérés után érthetetlen módon teljesen szétesett a csapat játéka, amin már képtelenek voltak változtatni a továbbiakban. A szerény képességű, mégis példásan küzdő ellenfél a szünetig egyenlített, a második félidőben pedig rendre vezetett, esetenként két góllal is.

Találataik többségét, vagy átlövésekből, vagy hétméteresekből szerezték a Sass Katalin vezérletével szárnyaló vendégek. Hiábavalónak bizonyult ellene a folyamatos emberfogás, jószerivel akkor dobott gólt, amikor ő akart. A hazaiak támadásban is kellően indiszponáltak voltak, két kézre szálló pontos passzot is csak ritkán lehetett látni a pályán. Az amúgy is önbizalomhiánytól szenvedő játékosokat további mélységbe taszította edzőjük szitkozódása, akinek ezen a napon szintén kevés jó döntése volt. A szorult helyzetben Buzási Orsolya góljai tartották életben a reményeket, bár az 51. percben 21–23-as állásnál, hazai részről így is elképzelhetetlennek tűnt a győzelem kiharcolása, de Juhos Eszter fontos védéseivel végül sikerült fordítani.

Ennek a meccsnek a két ponton kívül semmi pozitívuma nem volt. Tanulságból annál többet lehet meríteni belőle.

Barna Károly: – Húszpercnyi jó játék után teljesen szétestünk, a végén a szívünknek köszönhetjük a győzelmet.

Szarvasi NKK–Túrkevei VSE 25–24 (14–14)

Szarvas, 100 néző. V.: Papp D., Tar.

Szarvas: Kasik – BÚZÁSI 9, Radnóti 4, Zelei 5, KONDACS, Gábor 6, Kovács F. 1. Csere: Labát, JUHOS (kapusok), Ábrahám, Szuhaj, Krizsán. Edző: Barna Károly. A Túrkeve legjobb góldobói: Sass K. 11, Kovács E. 5, Szűcs 4.

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect