Connect with us

Zöld zóna

Szalámi szürkemarhából, méz sziki sóvirágból

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bemutatkozott a XXI. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításon (FeHoVa), melyet február 13-16. között rendeztek meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A Vidékfejlesztési Minisztérium standján mind a tíz magyarországi nemzeti park lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

A látogatók megkóstolhatták azokat az élelmiszereket, melyek kiérdemelték a KMNPI „Nemzeti Parki Termék” védjegyét. Az eddigi 13 védjegyes termékből 10-et mutattak be a kiállításon.

Az érdeklődők körében nagy sikert aratott a szürkemarha-szalámi, melynek mindkét változatát (csemege és csípős) sokan megkóstolták. Szintén elismerően nyilatkoztak a kiállítás látogatói a különleges mézekről. Legnépszerűbbnek a magas ásványi anyag tartalmú sziki sóvirág méz bizonyult, de sokaknak ízlett a ligeti zsálya méz, a vátyoni vadvirág méz és az édesharmat méz is. Utóbbi érdekessége, hogy nem a virágok nektárjából, hanem a növények levelein található mézharmatból készül.

Akik megálltak a KMNPI pultjánál, különféle finom tejtermékeket is kóstolhattak. A kínálatban füstölt juhgomolya, natúr juhgomolya, orda (édes túró) és metélőhagymás tehénsajt is szerepelt. A kétféle gomolya és az orda egyaránt cigája juhok tejéből készült. Legkedveltebbnek a füstölt juhgomolya bizonyult.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság pultját nagyon sokan keresték fel. Ellátogatott ide dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is. A kóstolás mellett sokan érdeklődtek az idegenforgalmi lehetőségekről. Számukra a szóbeli információkon kívül szóróanyagot is biztosítottak a nemzeti park munkatársai.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: KMNP Fotó: KMNP

A nemzeti parki területeken is megkezdődött az illegális hulladéklerakók felszámolása

Zöld zóna

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

71 gombafajt sikerült a túra végén azonosítani

Zöld zóna

A kompra várva ismerkedés az e-bike-okkal (Fotó: Babák Zoltán) A kompra várva ismerkedés az e-bike-okkal (Fotó: Babák Zoltán)

E-kerékpárokkal is bejárható a Körösök vidéke

Turizmus

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Könyvben dolgozták fel az Anna-liget történelmét

Zöld zóna

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect