Connect with us

Szarvas

Fektetik a termálvezetékeket, elkészült a szennyvíztisztító

A termálprojekt és a szennyvízberuházás volt a fő téma azon a sajtótájékoztatón, melyet február 21-én tartottak a szarvasi városházán. Az aktuális tudnivalókat Babák Mihály polgármester, Hodálik Pál alpolgármester és Balatoni Tamás, a termálberuházás projektmenedzsere ismertette.

Amint azt bizonyára már sokan észrevették, a Fő téren megkezdődött a termálvezeték építése, a csövek egy része a földbe került. Itt a munkálatok március 16-ig befejeződnek. Utána a Kossuth téren, a Kossuth utcán, majd a Bolza Pál sétányon fektetik le a csöveket.

Balatoni Tamás elmondta: a városközpont rehabilitációjával érintett területeken a vezetéképítés április 27-ig befejeződik. Babák Mihály polgármester a munkatempó növelését sürgette. Szólt arról is, hogy a termálvezetékre a támogatói szerződés szerint a mostani beruházás keretében csak az állami és önkormányzati intézményeket köthetik rá. Ugyanakkor önkormányzati költségen minden olyan ingatlan előtt kiépítik a későbbi bevezetést lehetővé tevő lecsatlakozó csonkot, ahol ezt a tulajdonosok igénylik. Éppen ezért a vezeték nyomvonalán fekvő valamennyi ingatlan tulajdonosát megkeresik, hogy nyilatkozzanak arról, rá kívánnak-e később (ez csak 5 év múlva lehetséges) csatlakozni a vezetékre. A témáról március 6-án lakossági fórumot tartanak, ott mindenki elmondhatja a véleményét.

A sajtótájékoztató másik témája a szennyvízberuházás volt. Elhangzott: a szennyvíztelep építési munkálatai befejeződtek, megkezdődött a próbaüzem, a hivatalos átadás február 27-én lesz, erre Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert is Szarvasra várják. Ugyanezen a napon délután a lakosságnak is lehetősége nyílik arra, hogy szakmai vezető segítségével megtekintse a telepet.

A beruházás keretében csaknem 7 kilométernyi új vezeték is épült a városban, így 226 ingatlantulajdonosnak nyílt lehetősége a csatlakozásra. Ők hamarosan levélben kapnak tájékoztatást a bekötési feltételekről.

Babák Mihály a beruházás kapcsán hangsúlyozta: egy olyan fejlesztés végére teszünk pontot, amely hosszú távra biztonságosan megoldja a szennyvízkérdést a városban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect