in , , ,

Volner János: a Jobbik a munkahelyteremtés kormánya lesz

Volner János, Samu Tamás Gergő és Gajdos Attila

Vasárnap tartotta első hivatalos kampányfórumát városunkban a Jobbik. A százfős közönséget Gajdos Attila önkormányzati képviselő köszöntötte, aki bemutatta az előadókat. Samu Tamás Gergő képviselőjelölt megköszönte, hogy sokan támogatták ajánlásukkal az indulását, majd kitért a legfontosabb szarvasi problémákra: elvándorlás, munkahelyteremtés, cigánykérdés.

Az elvándorlás okaként a munkahelyek hiányát, valamint az otthonteremtés nehézségeit jelölte meg. Mint elmondta, a Jobbik az agráriumban és az ahhoz kapcsolódó élelmiszeriparban teremtene elsősorban munkahelyeket, de Otthonteremtési Programjukról is beszélt, amelynek köszönhetően fiatal családok alacsony áron juthatnak a Jobbik-kormány esetén lakáshoz. Kiemelte, hogy munkahelyteremtés tekintetében Békésszentandrás élen jár, hiszen két olyan húsüzem is települt a szomszédos nagyközségbe, amelyek állítólag Szarvason akartak üzemet nyitni. Olyan környezet megteremtésére van szükség a vállalkozások számára, hogy munkahelyeket tudjanak teremteni – mondta el Samu Tamás Gergő.

A cigánykérdés kapcsán elmondta, hogy a mostani kormány és képviselőik nem teljesítették ígéretüket, hiszen a csicskatartást nem számolták fel, a cigányok ellen jelenleg sem indulhatnak vagyonosodási vizsgálatok. A Jobbik mindenki számára azonos jogokat és kötelességeket adna – mondta el a jelölt, aki gyors felmérést is végzett a hallgatóság körében, hogy ki szerint van rend az országban, és ki szerint létezik cigánybűnözés, ugyanis Pintér Sándor szerint rend van az országban, és nem létezik cigánybűnözés. A hallgatóság éppen az ellenkezőjét mutatta.

Volner János, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke elmondta, hogy a Jobbik a munkahelyteremtés kormánya lesz. A párt a mezőgazdaságban és a feldolgozóiparban látja a munkahelyteremtés lehetőségét, ehhez azonban meg kell védeni a külföldi felvásárlóktól a magyar termőföldet, és népszavazást is ki kell írni Európai Uniós tagságunkról. Volner János szintén szólt az otthonteremtési programról, valamint a bányák újranyitásáról, amely egyes elmaradott térségekben tízezres nagyságrendben adna munkahelyet, ugyanis a jelenlegi technológiai feltételek mellett már kitermelhetőek ásványkincseink.

A jobbikos parlamenti képviselő az egészségügyi turizmusban is óriási jövőt lát, hiszen csak a nyugat-magyarországi városok fogorvosi turizmusa évente 80 milliárd forintot hoz az országnak. A képviselő szerint a wellnes-turizmust kell az egészségügyi ellátással a pénzes nyugati turisták és betegek előtt megnyitni, hiszen még viszonylag jó kórházaink vannak, és kiváló szakembergárdánk is van, akiknek így külföldre se kéne menniük, ha már Magyarországon tanulták ki a szakmájukat.

A közbiztonság javítása szintén fontos programpontja a Jobbiknak. A csendőrség felállítása mellett önfenntartó börtönök beindítását tartja még fontosnak, hiszen a képviselő szerint botrányos, hogy szaunával felszerelt, padlófűtéses börtönökben töltik el mindennapjaikat a bűnözők. Mindenkire annyit lehessen csak költeni, amennyit a börtönmunkában meg is termel – mondta el Volner János. A nemi erőszaktevőkkel szemben a Jobbik nyugati példa alapján a kémiai kasztrációt vezetné be.

Volner János elmondta parlamenti tapasztalatait is, amikor látta, hogy a Fidesz elszámoltatási biztosa milyen jó barátságban van azzal az MSZP-s politikussal, aki milliárdokat szerzett korábban a paksi erőmű ügyeiből. Így elszámoltatást nem lehet várni egyiküktől sem – tette hozzá a jobbikos politikus, aki kijelentette: az elszámoltatás a Jobbikra vár mindkét volt kormánypárttal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Akác, hattyú, energiafű

Mitől hízunk el, és mit tehetünk ellene?