in ,

Töretlen szorgalom + töretlen akarat = SIKER

Magyar Gyorsírók és Gépírók Szarvasi Helyi Csoportja

Gyakran kérdezik az eredményeket elérő emberektől, hogy mi a sikerük titka? Ezt a kérdést többször feltették már a szarvasi gépíróknak, gyorsíróknak, szövegszerkesztőknek is. Nehéz a válasz, de a szorgalom és az akarat talán kulcsszavak lehetnek.

Ez jellemezte versenyzőinket az idei bajnokságon is, hiszen újabb bajnoki címmel, ezüstéremmel, bronzérmekkel tértek haza az országos versenyről.

2014. február 22-én, Budapesten rendezték a szakma legrangosabb versenyét. A Magyar Gyorsírók és Gépírók Szarvasi Helyi Csoportját 9 fő képviselte. A jól megszokott környezetben, a Katona József Szakközépiskolában minden készen állt arra, hogy a legjobbak összemérjék erejüket. A hangulat mindig felemelő: jóleső érzéssel nyugtázzuk, hogy a szarvasiakat már „törzsversenyzőkként” köszöntik, hiszen már több mint húsz éve minden országos versenyen ott vannak városunk képviselői. A verseny rendben lezajlott, hazafelé esélylatolgatásokkal, a feladatok értékelésével telt az út. Az eredmények március 8-án derültek ki.

Csikós Edina számára ez a verseny jelentette a 7. országos bajnoki címet, az idén is ő lett Magyarország Szövegszerkesztő Bajnoka. Érdemes megemlíteni, mit kell tudni ehhez a címhez. Edina ezen a versenyen a 30 perces gépírási másolásban több mint 11 ezer karakternyi szöveget írt le. Ez kb. 5-6 oldalnyi szöveget jelent. Szövegszerkesztésből 10 perc alatt 178 változtatást végzett el egy szövegen, ami kiemelkedő koncentrációs képességét és magas szintű technikai tudását bizonyítja.

A dobogó második fokára Krasznai-Kis Eszter állhatott: számára ismét ezüstérem termett. Már-már természetes, hogy a harmadik helyre sem engedtünk mást, hiszen Terjéki Krisztina bronzéremmel fejezte be a bajnokságot szövegszerkesztésből.

Az ifjúsági kategóriában is helytállnak a szarvasiak: Csonki Kitti bronzérmes lett, Tóth Veronika pedig a 4. helyen végzett.

A fentiekben részletezett kategóriában a szövegszerkesztési helyezéshez a gépírási munkát is eredményesen kellett elkészíteni.

A szövegszerkesztés „B” kategóriában is állt szarvasi (kardosi) versenyző a dobogón: Brlás Georgina bronzérmet szerzett.

Az idén a tanulói kategóriában is indultak versenyzők helyi csoportunk színeiben. Eredményeik azt igazolják, hogy aggodalomra nincs okunk: biztosított az utánpótlás. Szövegszerkesztésből Csatai Edit a 27 induló között a 8., Lestyan Zita pedig a 15. helyen végzett. Ők mindketten először vettek részt országos bajnokságon, és máris szép eredménnyel végeztek. Brlás Fanni is sikeres dolgozatot készített.

Terjéki Krisztina versenyzőnk az idén 3 bronzérmet tehetett a nyakába, hiszen a szövegszerkesztés mellett gyorsírásból is 3. lett, és az összetett kategóriában is a harmadik helyre sorolták. Kiválóan teljesített gépírásból is: a nagyon szoros mezőnyben percenként 434 karakteres sebességével a 6. helyen végzett.

Vakulya Bernadett is sikeres dolgozatot készített mind gépírásból, mind pedig szövegszerkesztésből.

A kitartás, a szorgalom tehát ismét meghozta a gyümölcsét, versenyzőink helytálltak az országos bajnokságon. Ezeknek az eredményeknek a tudatában készülünk a 2015-ben megrendezendő világbajnokságra. Bízunk benne, hogy a szorgalom és a kitartás továbbra is töretlen marad, és újabb sikerhez vezet.

Tóthné Jansik Erzsébet

Érik a Békekenyérhez szánt rozs a HAKI kísérleti telepén 2014-ben

Belehúzott a békekenyérnek szánt rozs

Bemutatkoztunk a debreceni Utazás és Szabadidő Kiállítás és Vásáron