in , , ,

Nem lehet 4 millió embert az út szélén hagyni

Urbancsok Istvánné és Szili Katalin

Manapság a politikai pártok programjaik alapján nehezen sorolhatók be balra vagy jobbra. A szocialisták kicsit kapitalisták lettek, a jobb oldal az elárvult szocialista programok közül merít, de Szili Katalin pártja, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért klasszikus baloldali programmal száll ringbe az idei választásokon. Szerdán Szarvason tartott sajtótájékoztatót a párt vezetője, amin bemutatta választási körzetünk KTI-s jelöltjét, Urbancsok Istvánné Erzsikét.

Szili Katalin a jelölthöz kapcsolódóan elmondta, hogy a KTI Néppárt több mint 30%-a nő jelöltekből áll. Az elmúlt 25 évben maximum 10%-volt a nők aránya a Parlamentben, pedig nagy szükség lenne ott a nők látásmódjára, mert “a nők a szívükkel gondolkodnak a férfiak az eszükkel éreznek”.

Programjukban arra a 4 millió emberre koncentrálnak, akik szegénységben és nélkülözésben élnek. Nincs munkahely, a közmunka 50 ezres havi juttatása megalázó, nem alkalmas méltó emberi életvitel folytatására, mondta Szili Katalin. Tájékoztatójában kitért arra, hogyan próbálnák meg a lecsúszott rétegeket feljebb emelni, az életszínvonalbeli különbségeket csökkenteni. Háromkulcsos adórendszerükben 750 ezer alatt 5%, 10 millió felett 25%-os kulcsot vezetnének be. Közötte megtartanák a jelenlegi 16%-os mértéket.

Hamarosan, 2-3 éven belül robban a nyugdíjbomba, mert a közmunkából, ill. a kényszervállalkozásból élők a nyugdíjkorhatárt elérve szembesülnek azzal, hogy 20-30 ezres nyugdíjuk lesz.

Nem lehet 4 millió embert az út szélén hagyni, jelentette ki Szili Katalin. Akik – háromszor aláhúzva – önhibájukon kívül a technika, a technológia fejlődése miatt maradnak megélhetés nélkül, azokról a közösségnek gondoskodni kell, mondta. Az államnak garantálnia kell a szociális biztonság, a lakhatás és a munkahely biztonságát.

A fiatalok 29%-a a nagybetűs életét munkanélküliként kezdi. Azoknak, akik önhibájukon kívül 3 hónapon belül nem találnak munkát, gyakornoki programot vezetnének be, amiben egy évre 50%-os támogatást adnának a bérekre és a járulékokra a munkáltatóknak.

Urbancsok Istvánné megköszönte ajánlóinak a támogatást és a bizalmat, és kijelentette, hogy szeretné az elkövetkezendő években a Szili Katalin által felvázolt programot képviselni. Őt Szili Katalin is egy hiteles jelöltnek nevezte, aki nem a pártot képviselné a körzetben, hanem a választókat.

Az írás a Körös TV hanganyagát felhasználva készült.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvas és térsége a Szegedi Utazási Börzén

Felszentelték a felújított csabacsűdi ravatalozót