Menu
in ,

Akácot ültettek a városatyák

Bizonyára sokan gyakrabban látnának lapátoló képviselőket a szarvasiak, főleg így, a városrehab vége felé. Azért néhány járókelőnek szerencséje volt csütörtökön ehhez a táj, de még inkább testidegen jelenséghez. Igaz, ők elég nagy ívben igyekeztek elkerülni a műveleti területet, nem tudni, mekkora a baj, hátha harapnak is Tessedik fája mögött tevékenykedő városatyák. Az sürgés-forgásnak egyszerű oka volt. Az akác körül az év elején kialakult mizéria miatt, mintegy demonstrációképpen a testület egyöntetűen Tessedik mögé állt, és a nagy előd által ültetett fa mögé egy újabbat ültetett.

– Megvan a maga haszna ennek a tájidegen, nem őshonos fajnak – indokolta az ültetést Babák Mihály polgármester, aki elmondta, Glattfelder Béla fideszes EP-képviselőt várták az eseményre, de annak elfoglaltsága miatt ez az esemény már többször elmaradt. Pesten már kinyilvánították ragaszkodásukat a fához, mikor megkoszorúztak egy 222 éves akácot, ill. Tessedik Sámuel mellszobrát a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádja alatt, ahol a szarvasi lelkész emlékműve számtalan agrártudós illusztris társaságában látható, mondta polgármesterünk.

Maga a fa fehér akác kategóriában igazán formás, bár a metszésével, biztos ami biztos, mintha egy kicsit kőrisnek próbálták volna álcázni. A függőbe állítása a KOMÉP-nek fog még némi többletfeladatot jelenteni, ugyanis polgármesterünk és Gajdos Attila képviselő felváltva állította egyenesbe, így ki enyhébben, ki kicsit erősebben döntötte azt jobbra.

Leave a Reply

Exit mobile version