in ,

Akácot ültettek a városatyák

Bizonyára sokan gyakrabban látnának lapátoló képviselőket a szarvasiak, főleg így, a városrehab vége felé. Azért néhány járókelőnek szerencséje volt csütörtökön ehhez a táj, de még inkább testidegen jelenséghez. Igaz, ők elég nagy ívben igyekeztek elkerülni a műveleti területet, nem tudni, mekkora a baj, hátha harapnak is Tessedik fája mögött tevékenykedő városatyák. Az sürgés-forgásnak egyszerű oka volt. Az akác körül az év elején kialakult mizéria miatt, mintegy demonstrációképpen a testület egyöntetűen Tessedik mögé állt, és a nagy előd által ültetett fa mögé egy újabbat ültetett.

– Megvan a maga haszna ennek a tájidegen, nem őshonos fajnak – indokolta az ültetést Babák Mihály polgármester, aki elmondta, Glattfelder Béla fideszes EP-képviselőt várták az eseményre, de annak elfoglaltsága miatt ez az esemény már többször elmaradt. Pesten már kinyilvánították ragaszkodásukat a fához, mikor megkoszorúztak egy 222 éves akácot, ill. Tessedik Sámuel mellszobrát a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádja alatt, ahol a szarvasi lelkész emlékműve számtalan agrártudós illusztris társaságában látható, mondta polgármesterünk.

Maga a fa fehér akác kategóriában igazán formás, bár a metszésével, biztos ami biztos, mintha egy kicsit kőrisnek próbálták volna álcázni. A függőbe állítása a KOMÉP-nek fog még némi többletfeladatot jelenteni, ugyanis polgármesterünk és Gajdos Attila képviselő felváltva állította egyenesbe, így ki enyhébben, ki kicsit erősebben döntötte azt jobbra.

Vélemény, hozzászólás?

Megszületett az első szarvasi mém

Két lovag, egy cél: a szarvasi színházi kultúra népszerűsítése