in ,

Megszületett az első szarvasi mém

Az ember gyanútlanul bejön Szarvasra és mit lát? Egy ormótlan táblát, ami egy nemzeti dohánybolthoz irányít. Félreértés ne essék, akkor is megütköznék a táblán, ami inkább egy kerékpárverseny befutójára emlékeztet, ha az a legközelebbi vizes zsemle lelőhelyhez irányítana, de a trafiktender nevezett céljaival párhuzamba állítva még érdekesebb. Lehet, hogy csak a szarvasi szemnek, de olyan markánsan rányomja a városkapura a bélyegét, hogy az már fáj. Egyébiránt ezt nevezik jól sikerült reklámnak, még ha Tessedik szobrát ettől kezdve észre sem veszik mögötte, mert mint egy atomvillanás, beleég az ember retinájába, elnyomva minden mást. Nem dohányzom, de megtalálom.

Úgy látszik, nem csak jelen sorok írója lepődött meg, a Tessedik szobor előtt, a kerékpárút felé emelt reklámon. Pár nap alatt az internet a szájára, pontosabban a képernyőre kapta, és megszületett az első szarvasi mém. Hogy mi a mém? A wikipédia túlságosan tudományosra sikeredett magyarázatát leegyszerűsítve talán vicces utánzás a legjobb magyar megfelelője rá, mikor az eredetit felhasználva, azt átalakítva próbálnak meg mosolyt csalni az ember arcára.

Csütörtökön 19 óra 26 perckor felkerült az eredeti kép, és alig másfél óra múlva, 22 óra 3-kor megérkezett az első mémesített kép is és azóta szaporodik.

Forrás: Facebook, Szarvasi Fórum

Vélemény, hozzászólás?

Csabacsűdi diákok részvétele a „Kerékpáros Iskola Kupa” városi döntőjében

Akácot ültettek a városatyák