in , ,

Megesküdtek: a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium emlékét szívükben megőrzik

Babák Bence

Elbúcsúztak szombaton iskolájuktól a vajdás végzősök. Az utolsó évfolyam ballagott innen, mert sekszípri királydrámába illő fordulatok és hányattatás után a gimnázium épülete szeptembertől teljes egészében a szakoktatást fogja szolgálni. Volt aki tragédiaként, volt, aki komédiaként élte meg a dolgot, de a király él. Az új tanévet a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium a volt hármasban / Petőfiben kezdi majd, és a ballagások praktikusan az Újtemplomban lesznek.

Az iskolától való búcsúzás után a diákok az Ótemplomba vonultak, ahol az ünnepi műsort tekinthették meg a diákok és vendégeik. Farkas Vivien végzős társai nevében búcsúzott az iskolától, majd közösen letették az esküt, hogy a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium emlékét szívükben megőrzik, életük további részében úgy tanulnak, dolgoznak, hogy azzal meghálálják szüleik, tanáraik gondoskodását, majd átadták a stafétát, a zászlót a következő évfolyamnak.

Ilyenkor díjazzák az évfolyam legjobb tanulóit is. A Szarvasi Öregdiákok Baráti Körének díjait kapta Uhljar Luca 12.J (Vajda-díj), Farkas Vivien 12.J és Gyekiczki Fruzsina 12.J (Benka-díj), Balla Lili 12.B (Melis-díj), Korompai Flóra Luca 12.J (Bogár-díj), Papp Fruzsina 12.J (Misik-díj), Fazekas Györgyi 12.J (id. Oláh Miklós-díj), Molnár Dániel 12.B (Művészeti díj). Dr. Mocskonyi Gábor öregdiák nyelvi díját Korompai Flóra Luca 12.J, a Diákönkormányzat díját Gyekiczki Fruzsina 12.J vihette haza. A Szarvasi Vajda Péter Alapítvány jóvoltából kiemelt könyvjutalomban részesült Lustyik Rebeka 12.B, Hipszki Viktória 12.B, Laczkó Ivett 12.J, Babák Bence 12.B és Sztancsik Dániel 12.A.

A május 1-i hosszú hétvége kicsit bekavart abba a ballagások rendjébe, hogy akkor van, amikor vége a tanévnek, így most az a helyzet állt elő, hogy még három napot járnak a búcsúzók iskolába. Hétfőn egyből próbaérettségiket írnak matekból és magyarból.

A szülők egész hete a meteorológusok vs. napos idő reményének mérlegelésével telt, azaz, kell-e gázmelegítő a készenlétbe helyezett sátorba, vagy elég lesz párnákat a padokra, székekre tenni. Szerencsére a nyugodtabb vérmérsékletű apák nyertek a pesszimista időjósokkal, ill. a mindent bebiztosítani akaró anyákkal szemben, mert a templomi műsor végére, a nagy családi ebéd idejére a nap is kisütött, amit talán az ünnepelteknek nem kellene előjelnek tekinteni a jövőre nézve, mert soha ilyen jó dolguk nem lesz, mint eddig, és ami most ezennel lezárult.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Drogprevenciós programra nyert támogatást Békésszentandrás

Anyák napi műsor gitárszóval a Gondozási Központban