in , ,

Könnyen a farok fogja csóválni az európai kutyát

Földesi Zoltán és Winkfein Csaba

Régi harcostársa, korábbi parlamenti padtársa volt a vendége Földesi Zoltánnak tegnap az MSZP irodában. Winkfein Csaba az MSZP országos elnökségének tagja, Európai Parlamenti képviselő-jelölt a piacon kezdte szarvarvasi programját, ahol nagyon kedvesen fogadták. Miután megdicsérte a piacot és a várost, hogy milyen szép, az MSZP listájának 6. helyezettje rátért jövetelének okára, az EU parlamenti választásokra.

Komoly esély van arra, hogy egy baloldali Európa jöjjön létre, mondta Winkfein Csaba. Egyes számítások szerint csak 5-7 képviselőnyi különbség van a két oldal között a jobb oldal javára, ami akár a magyarországi választásokon ledolgozható, megfordítható. Ezért próbálják a baloldali szavazótábort rávenni arra, hogy minél nagyobb arányban menjenek el szavazni. A szavazók kegyeinek elnyerésért a többi európai szocialista párttal közösen kidolgozták a programjukat, aminek két legfontosabb eleme az európai minimálbér, nettó 100 ezer forint, ill. az európai minimumnyugdíj elfogadtatása és bevezetése lenne. Olyan nyugdíjat szeretnének, hogy ne legyen kérdés, hogy a gyógyszerét vagy az élelmét vegye meg a nyugdíjas, esetleg a rezsijét fizesse ki, hanem maradjon az unokának ajándékra is.

A gyermekéhezés ellen az alapvető élelmiszerek áfájának egyszámjegyűre való csökkentésével indulnak harcba, ami egyből egy húsz százalékos árcsökkenést jelentene.

Ifjúsági politikusként úg látja, hogy minden harmadik fiatal munkanélküliként kezdi életét. Létrejött az ifjúsági garanciaprogram, aminek keretében minden harminc év alatti fiatalnak legyen biztos szakmája és biztos munkahelyet tudjanak nekik létrehozni. Jelenlegi országjárásukon igyekeznek a programjukat közelebb vinni az emberekhez, és elérni azt, hogy 25-én, a gyermeknapon, menjenek el és szavazzanak a gyermekeikért.

– Ha 10-12 emberrel és jobboldali többséggel fog rendelkezni ez a parlament, akkor, higgyék el, Orbán Viktor, vagyis a farok fogja az európai kutyát csóválni. Büszke magyarként mondom, ez nem lesz jó – mondta Földesi Zoltán, aki azért lényegesen jobb szereplére számít, mint az országos választásokon.

Vélemény, hozzászólás?

Pinkeket vert a Hunyadi

Futógála a Trefortban