in , ,

Hátrányos helyzetűeknek gyűjtöttek a vajdások

Tavaly jött létre egy megállapodás a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi csoportja és a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium között, miszerint a gimi tanulói a kötelező közösségi szolgálatukat a máltaiaknál is tölthetik, tudtuk meg Körmendi Erzsébettől, a szarvasi csoport vezetőjétől. Azóta a kapcsolat elmélyült, és a gyerekek immár második alkalommal ruhaadományokkal segítik rajtuk keresztül a rászorulókat, elsősorban gyerekeket.

Szerdán azért ment a gimnáziumba a Máltai két munkatársa, hogy a legutóbbi gyűjtés eredményét átvegyék és a Civil Házban levő telephelyükre szállítsák, majd onnan válogatás után adják oda azoknak, akiknek szükségük van rá. Most a szentandrási Hrncsjár-tanyán nyaranta táborozó hátrányos helyzetű gyerekeknek, ill. a nyáron szintén Békésszentandrásra érkező csángó fiataloknak gyűjtenek ruhaadományokat.

Távolabbi terveikben szerepel, árulta el Körmendi Erzsébet, hogy az ősz folyamán Erdélybe szeretnének egy szállítmányt vinni, ha marad még megfelelő minőségű a ruhákból.

Vélemény, hozzászólás?

Gábor Áron rézágyúja fel lett virágozva

Pénteken éjjel érdemes az eget nézni