in , ,

A fiatal költők reptéri transzferbusza Szarvasra érkezett

Áfra János és DJ Panda

Meghökkentő látványt nyújtott a Víziszínpad betonján egy díszletként is funkcionáló repülőtéri transzferbusz, aminek mint megtudtuk, nem ez volt az első nemhivatalos küldetése. Korábban a Duna-parton mobil szaunabusz szerepében is fellépett. Télen szaunázás közben lehetett belőle a Dunai panorámát élvezni. Most a Fiatal Írók Szövetsége és a Város és Folyó Csoport (Valyó) jóvoltából ez a második projektje, ez a 800 kilométeres tavaszi turné, amiben instant előadótérként is funkcionál oly módon, hogy ki lehet belőle szedni azt a technikát, ami szükséges egy zenés irodalmi program megvalósításához projektorokkal, hangfalakkal, szerzőkkel.

– Körbejárjuk az Alföldet, a nagyobb városokban, mint pl. Szarvason is komolyabb helyszíneken nagyobb eseményeket tartunk, a kisebbeken pedig meg-megállunk és próbálunk helyet és alkalmat találni, hogy találkozhassanak a fiatal szerzők olyanokkal, akik potenciális olvasók lehetnének, de gyakorlatilag nehezen férnek hozzá egy-egy ilyen irodalmi rendezvényhez. Több mint 20 szerzőt utaztatunk, de a helyi írókkal, költőkkel együtt több mint 30-can vesznek részt a projektben – foglalta össze Szőllőssy Balázs, a túra főszervezője. – A busz a tavaszi turné alatt mobil alkotótáborként is funkcionál, mert a közös találkozásnak és alkotásnak is egy inspirációs lehetőséget biztosít ez az út – tette hozzá a Fiatal Írók Szövetségének elnökségi tagja.

A szarvasi állomásból egy nyitott műhelyfoglalkozás lett, amin DJ Panda szolgáltatta a zenét és Áfra János kezdett verseivel. A csoport Csongrádról érkezett és ma Szolnokra megy tovább. Sajnos a városban folyó munkák miatt a Köröshöz közel tervezett helyszínek megközelíthetetlenek voltak, de a rendezők ösztönösen megtalálták a legmegfelelőbb előadóteret.

Vélemény, hozzászólás?

Mi is az a kompetenciamérés?

Irányváltás a HAKI-ban