in , ,

Szörényi Levente gongütése nyitotta meg az idei színházi szezont

Szörényi Levente, Fekete Péter és Babák Mihály

Fekete Péter kérésére Huzella Péter hangolta a közönséget a 2014-es évadra szombaton, a Vízi Színház nyitóelőadása előtt. Az énekes a Kisherceg egy dalát adta elő, majd a Jókai Színház igazgatója lépett a nagyérdemű elé:

– Hölgyeim és Uraim! Nem adjuk fel, amit elkezdtünk, irodalom, versek, zene és színház, színházi fesztivál, minden estére egy előadás. Amit három évvel ezelőtt elkezdtünk, most a negyedik évben is folytatni szeretnénk. Köszönjük, hogy itt vannak velünk, köszönjük, hogy – remélhetőleg – végig fogják velünk csinálni ezt az egész nyarat – mondta Fekete Péter a Szarvasi Vízi Színház negyedik évadjának megnyitóján, majd Babák Mihály polgármestert kérte a színpadra.

Sajnos a várva-várt nyári színházi évad egy szomorú hírrel kezdődik. A közelmúltban elment a programsorozat atyja, mozgatórugója, mindentudó szervezője, Józsa Mihály, aki – munkatársai elmondása szerint – utolsó napjaiban is az idei szarvasi programon dolgozott.

– Nagy veszteség számunkra, – mondta Babák Mihály. – Józsa Mihály, a Teátrumi Társaság ügyvezetője, nagy bonviván, akinek mindene volt a színpad – méltatta , majd arra kérte a szarvasi Vízi Színház mennybéli zenekarát, hogy csendüljenek meg a harangok Józsa Mihály tiszteletére. A közönség felállva fejezte ki tiszteletét a színész, az újságíró, az előadóművész, a Magyar Teátrum felelős szerkesztője Józsa Mihály előtt.

Színpadra kérték az est Szörényi Leventét, az est díszvendégét, hogy nyissa meg az idei színházi szezont.

– Zseniális előadásokat is lehet csinálni nagyon kicsi, nagyon egyszerű helyen, ée ez közönségen is múlik, az alkotókon, illetve a színészeken, a szereplőkön. Én optimista vagyok. Csodálatos a hely – mondta Szörényi Levente, aki talán az ígéretek szerint hamarosan visszatér Szarvasra. Az ünnepélyes megnyitó az Illés együttes Tiéd a világ című dalával Gyulyás Attila zárta, hogy teret adjon a budapesti Turay Ida Színház előadásának. 2014 első versenydarabja A Van, aki forrón szereti – Sugár című előadás volt, Bozsó József rendezésében.

Mától minden este történik Víziszínpadon valami. Ma útjára indul a Vers a víz fölött című sorozat a Békéscsabai Jókai Színház színművészeivel. Házigazdájuk Babák Mihály polgármester lesz.

Zenepavilon: séta mellé egy kis esti zene

Költözik a szarvasi Tourinform-iroda