in , ,

Új Vajda: az ígéretek szerint kész lesz időre

A csütörtöki testületi ülés előtt a képviselők megtekintették a hármas, későbbi Petőfi, legújabb kori nevén Vajda Péter Evangélikus Gimnázium épületének átalakítási munkálatait. Babák Mihály polgármester a bejárás előtt két hét lemaradást említett, majd a munkák megtekintése után háromra módosította azt. Arra azonban letette mindenki a fogadalmat, hogy augusztus 11-én költözhet a gimi.

– Az iskolának a földszintjére igaz ez – mondta Bődi Péter, az Integrál Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. – Az első és a második emeletre azt gondolom, hogy teljesen időben vagyunk. A földszinten van egy kisebb lemaradás, de az is inkább a konyha részre igaz, de két hét csúszás nyáron, jó időben behozható.

A munkák állásáról a következőket mondta Bődi Péter:

– Ez szintenként változik. Jellemzően a felső szintről haladunk az alsó felé. A második szinten már a szakipari befejező munkák folynak, a festés történik most, a jövő héten indul a burkolás, majd a linóleum padló és a berendezések beszerelése. Ugyanez van az első emeleten is. Ahogy az első és második emeleten végeznek a szakipari dolgozók, akkor jöhetnek a földszintre. Nyilván az fog a legkésőbb elkészülni. Ott most az álmennyezet és a vakolás zajlik, ami után jöhet a festés. A gépészeti alapszerelésekkel elkészültünk, ill. a nyílászárókkal nincs gond, azok is a helyükön vannak.

Kitajkáné Szántai Mária, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium igazgatónője, ill. több tanár is részt vett a bejáráson.

– A gimnázium épületében látottakkal alapvetően elégedett vagyok, és bizakodom abban, hogy valóban tartani tudják a határidőt, mert már az augusztust 11-e is nagyon feszített határidő költözéshez, és már egy kicsi csúszás is az évkezdést veszélyeztetné – válaszolta kérdésünkre az iskola igazgatója.

Az épületre rá sem lehet ismerni. Sajnos az udvarra sem, ahol nemrég még közlekedési vetélkedőket rendeztek, most megsüllyedt aszfalt fogadta a bejáráson résztvevőket, aminek a repedéseiből kinőtt egy erdő.

Vélemény, hozzászólás?

A turistáknak tetszik a megújuló Szarvas

Motoros szenvedett balesetet Szarvas külterületén