in , ,

A Bendegúz országos tanulmányi versenyen a „Főtéri” iskola tanulója

Sebők László

Május 24 – én Szegeden 692 diákra várt a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által kiírt Tudásbajnokság országos döntője. Közülük 69-en több tantárgyból is bizonyíthatták rátermettségüket. Ide tartoztam én is.

A Dugonics András Piarista Gimnáziumba érkező vendégeket kedves, mosolygós „segítők” várták, akiktől minden kérdésünkre választ kaphattunk. Sajnos a feladatok megfejtését ők sem tudták előre!

10:30-kor kezdhettük írni a dolgozatokat. Akik egy tantárgyban indultak, 45 percet, akik két vagy több tantárgyban neveztek, 90 percet kaptak. Először a bioszt választottam. A 45 perc letelte után kis szünet következett. Ezután kaptuk meg a második, esetemben a matek feladatlapokat. Jó lett volna még néhány perc, hogy minden feladatot meg tudjak oldani.

A verseny után szendviccsel vendégeltek meg bennünket. Amíg a dolgozatokat javították , nekünk programokat szerveztek. Volt vidám vetélkedő, színházi és népzenei előadások. Az udvaron könyvvásárt tartottak.

16:00 órakor kezdődött az eredményhirdetés. A közel 700 gyerek és legalább ugyanennyi kísérő alig fért el a hatalmas teremben, ahol már vártak bennünket a serlegek és ajándékok. Mintegy 400 versenyzőt jutalmaztak.

A legsikeresebb diákok felkészítő tanárai is díjazásban részesültek:

A Tudásbajnokság győztesei díszes serleget, arany-, ezüst- és bronzérmet, elismerő oklevelet és ajándékkönyv-csomagot kaptak. A helyezetteket (4-től 10. helyig) elismerő oklevéllel és ajándékkönyvvel jutalmazták.

Biológiából az első, matematikából a hatodik helyezést értem el.

Felkészítő tanáraim, akik segítségét ezúton is nagyon köszönöm:

Szuhajné Elefánty Mária (biológia) és Litauszkiné, Erki Katalin (matematika).

Sebők László 7.b

Székely Mihály Szakképző Iskola , Kollégium, Általános Iskola

Szemléletváltásra lesz szükség az otthoni hulladékgyűjtésben

Eltulajdonította egy nő pénztárcáját