in , ,

Dombvári Bence kivívta a világbajnoki részvétel lehetőségét

Pauman Dániel, Dombvári Bence, Ilyés Róbert

Az első válogató után a másodikon is simán győzött női K-1 500 méteren Kozák Danuta, valamint C-2 1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros. Pénteken nyerni tudott Kökény Roland is, új párjával Hufnágel Tiborral K-2 1000 méteren, Dombvári Bence pedig ezer egyesben győzött.

Dombvári Bence összeszedte magát. A K-1 1000 méteren tavaly világbajnoki bronzérmes honvédos versenyző az idei szezonban eddig gyengélkedett, májusban például betegen versenyzett a világkupán, ehhez képest ma viszonylag könnyedén nyert.

„Jól jött nagyon a hátszél, szélcsendben nem bírtam volna végig – mondta Dombvári Bence. – A tavalyihoz képest 90%-os állapotban vagyok, az állóképességemet még fejleszteni kell. Arra számítok, hogy nem kell majd szétlövést rendezni köztem és az első válogatón győztes Kammerer Zoltán között, mert ő inkább négyest megy majd. Remélem, hogy indulhatok az U23-as világbajnokságon és felnőtt világbajnokságon is ebben a számban.”

Dombvári a nagyon jól hajrázó Pauman Dániel előtt nyert, mögöttünk Ilyés Róbert lett a harmadik, az első válogatón győztes Kammerer Zoltán pedig a negyedik.

A versenynap legpikánsabb száma kétségtelenül a férfi K-2 1000 méter volt. Az olimpiai aranyérmes páros három hete, az első válogató után szétvált, így Dombi Rudolf és Kökény Roland ma már egymás ellen versenyzett.

A rajt Dombinak és új párjának, Boros Gergelynek sikerült jobban, a táv második felében azonban élre állt a Kökény Roland Hufnágel Tiborral és simán nyerte a versenyszámot. Szalai Tamás harmadik lett Kucsera Gáborral, az első válogatón győztes és ma is nagyon jól rajtoló Tóth-Kulifai duó pedig ezúttal a negyedik helyet szerezte meg.

Tehát egy győzelmével kivívta a világbajnoki részvétel lehetőségét a Hufnágel-Kökény duó és Dombvári Bence is..

A kajakkenusport.hu oldalról ollózva

Eltulajdonította egy nő pénztárcáját

Közbiztonság és az orvosi ügyelet volt a téma a Jobbiknál