in , , , ,

Közbiztonság és az orvosi ügyelet volt a téma a Jobbiknál

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

Nem fogadták el a Békés megyei rendőrfőkapitány beszámolóját a megyei közgyűlésben, mondta Samu Tamás Gergő a pénteki, Gajdos Attilával közösen tartott sajtótájékoztatón.

Régen felvetették a csicskatartás ügét a rendőrfőkapitány úrnak, de értékelhető választ nem kaptak. Úgy vélik, hogy a megye többi részén gyakrabban vannak intézkedések, őrizetbevételek ezügyben, mint Szarvason, mire azt kapták, hogy ha észlelnek valamit jelentsék, és akkor intézkednek.

Egyre súlyosabb a droghelyzet, állította Jobbik képviselője. Felmérésekre hivatkozva kijelentette, hogy az általános iskolákban is terjednek az illegális anyagok, amik általában legális szerként kezdik az első két-három hétben, mire végre felkerülnek a tiltólistára.

– A Rendőrség – elmondásuk szerint – próbál mindent megtenni. Ennek ellenére azt látjuk, hogy nem csak a fogyasztók száma növekszik hanem a terjesztés is kiterjedtebb lett – mondta Samu Tamás Gergő.

A Békés megyei RFK roma gyerekeknek szervezett bűnmegelőzési tábort, ahol a rendőrségi járművek mellett még a fegyverekkel is megismerkedhettek, hivatkozott az egyik megyei hírportálra a Jobbik szarvasi elnöke. Samu Tamás Gergő felvetette a rendőrkapitányoknak, hogy elrettentő szándékkal börtönlátogatást is szervezhetnének nekik, ahogy arra van példa bőven külföldön.

A Jobbikosok nem fogadták el a beszámolót. Mint mondta, megyei és helyi szinten is csak ez az eszközük van egyet nem értésük kifejezésére.

Az M44-es helyzete is szóba került a megyegyűlésben – mondta Gajdos Attila.

– Egyetlen egy komoly ígérete volt a mostani kormánypártnak négy évvel ezelőtt, az, hogy meg fog épülni az M44-es. Elkerülőutakkal tehermentesíti a településeket, hozzájárul a gazdasági növekedéshez. Most jelentem, nem épült meg. Ígéret megint született, mikor Miniszterelnök úr itt volt áprilisban, újra kaptunk egy ígéretet. A fő probléma, ami most kiderült, hogy forrás viszont nincs hozzá. Minden készen áll, de forrás hozzá, hangzott el. Nem tudom, akkor mi áll készen? – tette fel a kérdést a jobbikos megyei képviselő.

Európai uniós források nem lesznek hozzá, saját pénzből kell előteremteni, de ő úgy látja, hogy stadionokon kívül másra nincs saját forrás, mondta szkeptikusan Gajdos Attila.

– Számon fogjuk kérni – fejezte be a témát a jobbikos képviselő.

A városrehabilitáció lassan úgy néz ki, hogy – valószínűleg – a végéhez közeledik. Amit ő korábban felvetett, hogy az üzletek eredménykiesését kompenzálja az önkormányzat, úgy néz ki, révbe ért. Örül, de sok minden van, pl. munkahely elvesztését nem lehet kompenzálni. Másik oldalon hozzá kell tenni, hogy az előnyeit is élvezni fogják a Kossuth utcaiak. Örül, hogy sikerült átvinni az ellenőrző hatóságon, hogy fák lettek ültetve az utcára.

Szarvasi ügyelet kérdésével zárta a tájékoztatóját a szarvasi Jobbik alelnöke.

Ki lett írva egy új közbeszerzés, ami a beadott magas árak miatt érvénytelen lett.

Öt pályázó volt, három a mostanihoz köthető, egy a megyében több, az országban 74 helyen lát el ilyen feladatot. Egy helyiekből álló pályázó volt.

A kiválasztásnál fontos a felkészültség a technikai háttér az emberanyag. A jelenleginél az emberanyaggal volt baj, mondta Gajdos Attila. Rajta fogja tartani a szemét a kiválasztás szempontjain. Szarvasi képviselőként az a legfontosabb hogy a szarvasiak ellátása legyen megfelelő, jelentett ki a jobbikos képviselő.

Vélemény, hozzászólás?

Dombvári Bence kivívta a világbajnoki részvétel lehetőségét

Tege Antal parádés József Attila-estje