in , ,

Modernizálták a szarvasi kajakházat

Tegnap adták át a Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Club vízitelepén álló szociális épület a felújítását. Az eseményre eljött Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára is, aki szinte már hazajár Szarvasra.

A beruházás bruttó 15 millió forintba került, ami az összes belső szaniter és a csempeburkolatok cseréjére, teljes festésére, körbeszigetelésére, új nyílászárók beépítésére és a melegvíz-ellátó rendszer napkollektorokkal történt modernizálására volt elegendő. Szerették volna még az áramellátás költségeit csökkenteni napelemekkel, de ez már nem fért bele, pedig az lett volna csak az igazi költségcsökkentő beruházás, mondta Dobruczky Zsolt, a szarvasi egyesület elnöke. A most felszerelt napkollektorok elméletileg a napi 80-100 tusoló gyerekük melegvíz-igényének a 70 százalékát fedezi, ami nem kevés forintot hagy majd az egyesület zsebében.

– Ettől a felújítástól ugyan nem lettek nagyobbak az öltözőink, amik nagyon kicsik, viszont az épület utoljára vagy 25 éve lett felújítva és már nagyon ráfért. Nem lett most a fűtés korszerűsítve, de gondolom, hogy a hőszigetelés, ill. a nyílászárók cseréje után jelentősen csökken a gázszámlánk, valamint meleg vízre sem kell költenünk – mondta Dobruczky Zsolt.

További terveik is vannak a szóbeszéd szerint az osrszág öt legszebbje között emlegetett vízitelepen. A lapostetős csónaktároló tetején szeretnének vendégszobákat kialakítani, de az még várat magára. Eddig nem sikerült pénzt nyerniük a projektre, ami hozna is némi bevételt az egyesületnek. Eddig nem jött össze, de nem adják fel, mondta a kajakosok elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

A vén budai hársfák…

Vígjáték mesterfokon