in , , , ,

Bukovinszky Béla: Nem elég megtojni a tojást, kotkodálni is kell hozzá

Babák Mihály balról, mellette Bukovinszky Béla

Kötetlen, munkareggelivel egybekötött irodanyitóra hívták a tagokat, a települések vezetőit és a sajtó munkatársait a Tourinform irodát is működtető Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület munkatársai.

– Mindenek előtt szeretném megköszönni Szarvas város önkormányzatának ezt az ingatlant, ill. ennek az irodahelyiségnek a felajánlását. Mint láttátok, dinamikusan növekszik a három település turizmusa az elmúlt pár évben, ami reményeink szerint a mi munkánknak is köszönhető. Szerencsésen kinőttük a korábbi irodánkat, és mára nehézkessé tette a turisták és az idelátogató vendégek kiszolgálását, mert nagyon zsúfoltak voltunk már, – mondta Bukovinszky Béla, az egyesület elnöke köszöntő-köszönő beszédében.

Szarvas talán legszebb köztere mellett már méltó módon tudják képviselni a tagjaik és az önkormányzatok érdekeit. Nem csak a turistákat akarják a közeljövőben információval ellátni, hanem helyi termékeket is megjeleníteni, ha nem is kereskedelmi, inkább bemutató helyszín jelleggel.

A statisztikák szerint dinamikusan, évi 5-6 százalékkal növekszik Magyarország turizmusa, ehhez képest a Békés megyei térség, ezen belül is a környékünk turizmusa a magyar átlag többszörösével nő. Ezt Bukovinszky Béla a saját munkájukon túl az önkormányzatoknak, ill. helyi vállalkozók konstruktív hozzáállásának tudja be. Példaképp Szentandrást hozta fel, ahol 50 százalékkal nőtt az idegenforgalmi adó bevétele, ami országos szinten is ritkaság. Ez persze nem az idelátogató turisták többszörösét jelenti teljes egészében, inkább az idegenforgalmi bevételek kifehéredését.

Az új irodáról, csakúgy, mint a térségről, pozitív visszajelzések érkeznek az idelátogatóktól, egyre többen gondolják, hogy visszatérő vendégek lesznek.

Fotók: Baksi

Vélemény, hozzászólás?

Interaktív botanikai múzeum nyílt a Pepi-kertben

Szarvason koncertezett a Children of Distance