in , , ,

Földesi: régi mókus vagyok a politikában

Földesi Zoltán

A két választás után komoly tanulságlevonásra került sor, mondta Földesi Zoltán, a szarvasi MSZP elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Mesterházy Attila és a teljes elnökség lemondott, ami után tisztújító folyamat történt az MSZP-ben.

– Szarvason és a választókerület minden településén is megtörtént ez a folyamat. Július 3-án, a városi taggyűlésen hosszas előkészítő és jelölő munka után, a tagság minden egyes tagjával találkozva, azok véleményét kikérve mi is személyi javaslatokat kértünk és a közgyűlésen megújításra került a szocialisták szarvas elnöksége. A jelenlegi 68 fős szervezetünk elnöke továbbra is Földesi Zoltán lesz – jelentette be a régi-új elnök, aki több mint két évtizede tölti be ezt a posztot. Bár a szocialisták 55 éves elnöke politikai és helyi közéleti pályájának a csúcsán van, és úgy gondolja, hogy még hosszú ideig tudja segíteni a szarvasi bal oldalt, el kell gondolkodni az utánpótláson. Két alelnöke Kepenyes János a Molnárné Králik Anna maradt. A kilencfős elnökségben négy hölgy és két 35 év alatti fiatal ül.

– A tagságunk nagyon kritikusan, önkritikusan, de ugyanakkor nem letörve, de azért a helyén kezelve a választások eredményét értékelte ezt a folyamatot. Annak nagyon örülök, hogy Szarvason nincs pánikhangulat, nincs hisztérikus hangulat, ahogy az tapasztalható volt máshol – mondta Földesi Zoltán.

A Békés megyeiek elnöke Varga Zoltán, alelnöke Kovács Katalin lett. A hétfős megyei elnökségnek a választókerület képviseletében ő is tagja lett, ill. kongresszusi küldötté is választották. Lezajlott a kongresszus is a napokban, amin az a megtiszteltetés érte, hogy életében először a levezető elnöke lehetett. Egy közel 300 fős, nagyon felelős tanácskozás volt, mondta erről Földesi Zoltán, amin értékelték az új helyzetet, hogy vetélytársaik is vannak a bal oldalon.

– A szocialisták nagyon eltökéltek abban, hogy bebizonyítsák Magyarországnak, hogy a baloldal leghitelesebb pártja a Magyar Szocialista Párt, ugyanis a Demokratikus Koalíció egy baloldali liberális párt, az Együtt PM szövetség egy zöld baloldali párt és a Magyar Szocialista Párt pedig vegytisztán értékeiben kifejezetten a baloldali értékekre alapuló, alapozó párt – ígérte a bal oldalnak Földesi Zoltán. 94 százalékos támogatottság mellett Tóbiás József lett az új elnök, akit tisztességes baloldali politikusnak tart, és akit a régi elnök is maximálisan támogat.

– Ne félj Magyarország, van remény! A Magyar Szocialista Párt nem fogja engedni a következő időszakban sem, hogy oligarchák irányítsák ezt az országot – fejezte be az országos ügyeket az MSZP kongresszusának az üzenetével a szarvasi MSZP elnöke. Orbán Viktor centrális erőterével kapcsolatban azt mondta: régi mókus vagyok én a politikában, láttam én már ilyet, célzott az egypártrendszer demokratikus centralizmusára.

A Fidesz négy év alatt átírta az önkormányzati törvényt, kiürítette az önkormányzati rendszert. Ma fele annyi hatásköre nincs mint négy éve volt. A szocialisták azt mondják, elég. Eddig és ne tovább. Vissza kell adni az önkormányzatiság rangját. A választásokig elkövetkezendő 10 hétben be fogják mutatni, hogy mekkora veszteség történt az önkormányzatok terén. Mind a nyolc körzetben egyéni jelöltet fognak állítani, és önálló polgármester-jelöltjük is lesz, jelentette ki Földesi Zoltán, még akkor is, ha mai támogatottságukat nézve ez egy bátor vállalkozás.

Kampány lesz, ezért üzent a politikai szereplőknek, miközben sorra vette az utóbbi két ciklus fejlesztéseit, hamarosan befejezésre kerülő projektjeit:

– Innen üzenem a város vezetésének, akikkel együt dolgoztunk az elmúlt négy évben, hogy senki ne próbálja meg kisajátítani az eredményeket. Ez egy közös munka volt a város lakosságával és a város vezetésével, a város vezetésével levő politikai erőkkel. – de üzent a másik oldalnak is. – Azok, akik szembe mentek és gátolták az elmúlt időszak néhány fejlesztését, ne álljanak ott a kamerák kereszttüzében!

Vélemény, hozzászólás?

A csatai falunapra indul szombaton a csabacsűdi küldöttség

Vajdás diákok csiviteltek a Mátrában