in ,

Elszabadult egy ló Szarvason, avagy a nevetés receptje

Hozzávalók: két kreatív fiatal, egy kamera és egy lófej. Eredmény: megdöbbent tekintetek és mosolygós arcok városszerte. Molnár Ábel (16) és Németh Zsombor (14) gondolt egy nagyot, és a magyar videós példaképüket követve egy lófejet húztak a fejükre. Körbejárták Szarvas utcáit, forgalmasabb közterületeit és több helyi élelmiszerüzletbe is bemerészkedtek. Közben pedig mindvégig forgott a kamera, amely rögzítette az járókelők reakcióit.

– Több hipermarketben is megfordultunk és azt tapasztaltuk, hogy mindenütt poénként fogják fel az emberek – meséli Ábel. Az éppen vásárlók közül sokan odajöttek hozzánk és jót nevettek. Mindössze egyetlenegy negatív tapasztalunk volt. Egy kisebb játszótéren odamentünk egy kislányát hintáztató nénihez, és amikor a kislány meglátott bennünket, sírva fakadt. Utána a nagymamája meg is kért minket, hogy ne zavarjunk tovább.

Előzmény: A lófejes videók forgatása nem új keletű őrület. 2010-ben, google-térkép készítésekor történt, hogy amikor az útvonalakat rögzítő autó a skóciai város, Aberdeen utcáit rótta, az út mellett állva egy mozdulatlan, lófejes embert is megörökített. Azóta a lófejnek megnőtt a piaca és egyre többen gondolták tovább a történetet. Többek között egy fiatal magyar videós, Nagy Márton (FanMadeMaker), akitől a szarvasi fiúk az ötletet vették.

A fiúk az első rövid videót 3 napig forgatták, amiből egy közel 5 perces zenés klip készült. Azóta a legnagyobb videó megosztó portálon már közel 5 ezren kattintottak rá, a beol.hu pedig július elején nap videójának választotta. Időközben a videó második része is elkészült, amely ugyancsak számos vicces pillanatot tartogatott a srácok számára.

– Számomra az volt a legmaradandóbb, amikor a Körös-parton kenus lányok jöttek oda hozzánk – emlékszik vissza Zsombi. Legalább 20 percig beszélgettünk és jókat nevettünk. Úgy tűnik, a lófejjel még csajozni is lehet – tette hozzá mosolyogva.

Ábel azt is elárulta, hogy a forgatás belülről annyira nem volt mulatságos. A lófej ugyanis nagyon kellemetlen szagú, ráadásul mindössze az orrlyukán keresztül lehet látni valamit. A humor és a vidám percek azonban – ahogy mondják – mindenért kárpótolták őket.

A kreatív videósok elárulták, folytatást nem terveznek. Az eddigi vicces videók azonban továbbra is megtekinthetők a legnagyobb videó megosztó oldalon, az Ábel von Müller-NaHwN: videók gyerekeknek alcím alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Eszenyi Enikő a színpadon és a Körösben

Megújul az ótemplomi lelkészi hivatal