in , ,

A gazdasági kapcsolatok élénkítéséről tárgyalt a dél-koreai nagykövet Szarvason

Nam Kwan Pyo, Babák Mihály és Melis János

Babák Mihály meghívására érkezett ma délelőtt városunkba Nam Kwan Pyo, a Koreai Köztársaság, hétköznapi nevén Dél-Korea nagykövete. Polgármesterünk 16 évig volt az interparlamentáris unió, ezen belül a koreai tagozat tagja, innen a kapcsolat.

– Találkozásunk célja elsősorban az új nagykövet Szarvassal való megismertetése, és gazdasági kapcsolatok, lehetőségek megtalálása – mondta városvezetőnk Nam Kwan Pyoval folytatott zártajtós megbeszélései után tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján. – Nagykövet úr már jelezte is azt, hogy milyen érdeklődési köre van. Még a mai napon egy pár percre átmegyünk a Gallicoop részvénytársasághoz, hisz Koreába korábban is szállítottak termékeket, és szeretnék, hogy ha most a kiélezett pénzügyi és gazdasági viszonyok között megmozdulhatnánk, erősíthetnénk, növelhetnénk a gazdasági kapcsolatainkat.

Nam Kwan Pyo nagykövetet elkísérte útjára a gazdasági kapcsolatokat felügyelő nagyköveti biztos, Kim Seungho is, hogy közösen keressék azt, hogy hogyan lehet együttműködni, szállítani, vásárolni és eladni.

– Az elmúlt 16 évében Babák polgármester úr képviselőként a Magyar-Koreai Baráti Társaságnak a tagjaként a két ország közötti kapcsolat fejlesztéséhez nagyon sokat járult hozzá, ezért én személyesen azt kívánom, hogy a két ország – és a város – között még több lehetőség nyíljon a kereskedelmi területen is. És most azért jöttem, hogy milyen lehetőséget láthatok az üzleti szférábam – mondta a dél-koreai nagykövet, és megígérte, hogy rajta lesz, minél több termék jusson el a távol-keleti országba, ami most az orosz embargó miatt felszabaduló kapacitások miatt egyébként is különösen aktuális lenne.

A zárt ajtók mögött folytatott beszélgetés során a pulyka mellett szóba kerültek további szarvasi gazdasági potenciálok, mint pl. a tejtermékek, a hal és a kukorica vetőmag is.

A Gallicoopban tett látogatás előtt polgármesterünk rövid séta keretében megmutatta a frissen felújított belvárost.

Vélemény, hozzászólás?

Garázdaság: ráütött az egyik visszapillantó tükrére, ami letört

Fekete-fehér hangok a Vízi Színház színpadán