in ,

Légiparádéval és Gazemberrel kezdődött tegnap az ünneplés Szentandráson

Az idén is Békésszentandráson kezdődött leghamarabb az ünnepi rendezvénysorozat térségünkben. Ezúttal a fáklyás felvonulás elmaradt, helyette töltött káposztával várták a község lakóit a Körös-parton, a szabadtéri színpad mellett, ahol éppen az ételosztás ideje alatt körözött egy mezőgazdasági repülő, ami szúnyogirtást végzett. Kis település, kis légiparádé. A színpadon közben a szentandrási Körös-partyk állandó fellépője, a Gazember zenekar hangolt, hogy Sinka Imre polgármester köszöntője után alapanyagot biztosítson a szórakozáshoz.

Ma az ünnepi szentmisét követően a katolikus templom előtti Dísztéren álltak meg egy pillanatra a szentandrásiak, hogy meghallgassák Sinka Imre történelem tanár “európai módon élni és élni hagyni” mottójú ünnepi beszédét, amiben kijelentette, hogy minden politikusnak kötelező olvasmányként a kezébe adná Szent István Imre herceghez intelmeit.

Molnár Imre Zoltán képviselő a tíz intelemből egyet ragadott ki, azt, amelyikben Szent István abban ad tanácsot, hogy hogyan is viseltessünk az idegenekkel, az országba bejövőkkel szemben.

A műsor ünnepélyességéhez Nyéki Valéria járult hozzá két énekkel. A beszédek és az István, a király című rockopera egy részlete után a község vezetői friss kenyérrel vendégelték meg a téren állókat.

Vélemény, hozzászólás?

Túl a Csodaszarvason: színházról Dósa Zsuzsával és Varga Viktorral

Őrléssel kezdődött, kenyéráldással folytatódott, tűzijátékkal és utcabállal fejeződött be az ünnep