in , ,

Egy új fejezet kezdete

A gimnázium fennállásának 212 éves történelmében voltak sorsdöntő változások és megpróbáltatások, de mondhatjuk, hogy mindezek ellenére tovább él városunk gimnáziuma. Mostantól új helyen folytatja munkáját. Új helyen, a régi értékeket megőrizve szeptember elsejével elkezdődik egy új fejezet a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium életében.

Kezdetben fájó volt tudomásul venni, hogy a gimnáziumnak költöznie kell. Azonban az iskola szelleme és lelke nem egy épülethez kötődik, hanem a benne érlelődő, alakuló személyiségekhez, valamint az őket vezető, oktató és nevelő tanárokhoz. Ez az új helyre költöztetett intézmény méltón megérdemli a bizalmat. A városnak, az itt élő ifjúságnak szüksége van az iskolára, amely lehetőséget kínál a középiskolai tudás elsajátítására. A megszerzett ismeret egész életükhöz alapul szolgál.

A gimnázium tanárai időt, energiát nem sajnálva vettek részt az átköltöztetésben, ami túl a lelki nehézségeken, igazi fizikai megpróbáltatást is jelentett számukra. Gondoljunk csak a könyvtár teljes állományának, közel 30 000 példányának, a szertárak polc- és vitrinrendszerének, valamint az abban lévő megannyi kincsnek a gondos átköltöztetésére. Igen, kincseket rejtenek a régi szekrények, hisz volt tanárok és diákok sok-sok évtized szorgos gyűjtőmunkájával összeállított, rendszerezett tárgyak ezek. Végül minden a helyére, pontosabban az új helyére került és a szép új iskola, tanár- diák és szülői összefogással tanításra és tanulásra készen áll.

Most pedig a tanévkezdés küszöbén mondhatjuk, megérte az összefogás, a küzdelem a folytatásért, hogy a gimnázium tiszteletreméltó múltja után egy új helyen, új fejezetet kezdhessen, igazi értékeket adva gyermekeinknek, akik büszkén mondhatják magukat vajdás diáknak.

E.M. egy vajdás szülő, aki maga is vajdás diák volt

Hátrányból fordítva tartotta otthon a 3 pontot a Hunyadi

A szerencse döntött: szerencsére a csabacsűdiek javára