in , ,

3–1-re nyerte a csúszkálóversenyt a Szarvasi FC

Sebő János emlékére egy perccel csenddel kezdődött a Szarvasi FC–Dévaványai SE labdarúgó mérkőzés. Sebő János korábbi labdarúgó, a város sportéletének aktív és közismert szereplője volt.

A csapatok bevonulása “hajrá Szarvas!” és “hajrá Kiri Misi!” buzdítással kezdődött. Kiri kapusnak szüksége is volt a nézők felől érkező lelki támaszra, mert a nedves, ezért kiszámíthatatlan füvön hibátlan labdaátvételt a mezőnyben is csak ritkán láthattunk, de ott könnyebb korrigálni, mint kapusként, ahol az egy hiba, egy gól egyenlőség is állhat.

A tabella második felében található ványaiak nem kezdtek megilletődötten. A 11 percben szépen tették be középre a labdát, ami csak centikkel késte le az érkező csatár homlokát, és a kapujából kijövő Kirit csúnyán megtréfálhatta volna. Öt perc múlva megismételték az akciót, de szerencsére megint lekésett az a homlok.

A 17 percben Bogdán Gábor állt a labda mögé, hogy mintegy 20 méterről elvégezze a szabadrúgást. A labda a jobb felső kapufáról a mezőnybe pattant le, ahol a vendégek gyűrűjében Furár Róbert állt. Furár meg is szerezte a labdát és addig forgolódott a védők között, amíg kapura nem látott, és a kaput védő Kálmán László mellett a hálóba lőtt.

Négy percre rá a dévaványaiak szöktek meg a bal szélen. A kapujából kijövő, szöget záró Kiri az első lövést hárította, de a labda középre pattant, amit észre vett Kéki Csaba a kapuba passzolta az egyenlítő gólt. A nedves fűről fektéből felkelő és csúszkálva elinduló, de közben repülni is megtanuló Kirinek esélye sem volt, hogy érdemben átérjen a másik oldalra hárítani.

A 26 percben Darida Norbert szerezte meg a labdát és adta középre, ahol Borsó vetődött fejjel előre a labdába, de az ha kicsivel is, de mellé ment. Öt percre rá ismét szabadrúgáshoz jutott a Szarvasi FC, szinte pont ugyanonnan, ahonnan az első gólt megelőzően. Ismét Borsó áll a labda mögé, de a sorfalba Janurik Attila is megpróbált jelenlétével rést ütni, akinek a kizárásával eléggé el voltak foglalva a védők. Bogdán lövése megpattant a sorfalon, a labda lelassult, és a másik irányba elinduló Kálmán kapus tekintetétől követve a kapuba hullott.

Még egy nagyobb szarvasi helyzet jutott az első félidőre, amikor a labda Moldván Krisztián – Janurik Attila útvonalon az ötös környékére érkezett, de ennek megszelídítéséhez Borsó már nem volt elég laza.

A második félidőben még egy szarvasi gól esett Zsíros Pétertől, így a végeredmény a Békés megyei vasárnapi számával ellentétben, nem 2–2, hanem 3:1 lett.

Szarvasi FC – Dévaványai SE 3–1 (2–1)

Szarvas, 180 néző. V.: Bán I.

Szarvas: Kiri Mihály– Kovács Sánsor (80′ Panyik Zoltán), Zima Dániel, Moldván Krisztián, Filyó Tamás, Furár Róbert, Kukovecz Dániel, Szikora Milán, Darida Norbert, Janurik Attila, Bogdán Gábor (62′ Zsíros Péter). Edző: Rétes Pál.

Dévaványa: Kálmán – Szalai (Czak), Séllei L., Furka, Juhász, Kálai (Panyik F.), Bakó (Nyíri), Diós, Adamecz, Kéki, Molnár J. Edző: Tagai Attila.

Gólszerző: Furár (17.), Bogdán G. (31.), Zsiros (69.), ill. Kéki (22.). Ifi: 3–0, Góllövők: Bódai Nándor, ifj. Brecska György, Bankó István

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasról a világpiacra: 25 éves hazánk legnagyobb pulykafeldolgozója, a Gallicoop

Városunk – Szarvas: olvasókönyv Szarvasról nem csak turistáknak