in , ,

Sinka: Ha mindenki tartja magát az esküjéhez, nem lehet probléma

Hivatalosan is felállt Békésszentandrás új képviselő-testülete. Október 20-án a 7 tagú testület esküt tett és átadásra kerültek a polgármesteri és képviselői megbízólevelek is. Az alakuló ülésen egyebek mellett döntött a testület az alpolgármester személyéről, az illetményekről és egy új bizottsági szerkezet felállításáról is.

Az október 12-i választásokat megelőzően a „fogadóirodákban” nem lehetett volna a biztos befutóra voksolni. Végül közel 10%-os, összesen 162 szavazatnyi különbséggel maradt pozíciójában Sinka Imre, a testület összetétele azonban valamelyest megváltozott. Dr. Olasz Imre és Molnár Imre Zoltán helyére Virág Sándor (Független) és Rusz Mihály (FIDESZ-KDNP) került, így 5-2-es előny mutatkozik a kormánypárt javára. Ez pedig sokak szerint jelentősen megnehezítheti a nagyközség irányítását.

– Saját magam függetlenként indultam és mindig is tartottam magam ahhoz, hogy a településen függetlenként kell dolgozni – hangsúlyozta Sinka Imre. Köztudott rólam, hogy Jobbik párttag vagyok. A Jobbik és a Fidesz politikája azonban egy oldalon található, tehát nincsenek áthidalhatatlan nézeteltérések. A legfontosabb azonban, hogy a településen az itt élőket kell képviselnünk, értük kell dolgoznunk. A változást tehát el kell fogadni és hasznosan kell élni vele a település érdekében – fűzte hozzá.

A testület döntése alapján továbbra is Fabó István (Független) marad az alpolgármester, akinek az illetményét bruttó 157 ezer Ft-ban határozták meg. Ez a megengedett keretek között a legalacsonyabb. A polgármester fizetése is valamelyest – 8 ezer Ft-tal – csökkent, összege bruttó 448 ezer Ft. Továbbá egy új bizottsági struktúrát állított fel az önkormányzat, amely a várakozások szerint rugalmasabb és hatékonyabb működést tesz lehetővé. Így pénzügyi és turisztikai, településfejlesztési, üzemeltetési és mezőgazdasági, művelődési, sport és környezetvédelmi, szociális, jogi és ügyrendi valamint értéktár bizottságot határoztak meg.

A polgármesteri eskü szövege: „Én, Sinka Imre becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait betartom és másokkal megtartatom; polgármesteri tisztségemből eredő feladataimat a Békésszentandrás település fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem, tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Isten engem úgy segéljen!”

Sinka Imre szerint minden csoda három napig tart. A kampányidőszakban érzékelhetőek voltak ugyan az indulatok, ezek azonban véleménye szerint hamarosan elcsitulnak.

– Jós nem vagyok. Az alakuló ülésen mindannyian hitet és esküt tettünk, hogy ezért a településért dolgozunk. Ha mindenki tartja magát ehhez, nem lehet probléma – zárta bizakodóan.

Vélemény, hozzászólás?

Legyél Te is kutató!

Drogprevenció szülőknek