in , ,

Régi-új városvezetés: beiktatták a szinte változatlan összetételű képviselő-testületet Szarvason

A törvényi határ szabta utolsó napon hivatalosan is megalakult a következő ötéves ciklus képviselő-testülete Szarvason. Az ünnepélyes ceremóniára ezúttal is az Árpád Szálló dísztermében került sor.

A hivatalos procedúrák sorában letette polgármesteri esküjét a Kínából éppen csak megérkező, és talán ezért kicsit fáradtnak tűnő Babák Mihály, aki ötödik ciklusát kezdi, ill. képviselői esküjüket az október 12-én mandátumot szerzett városatyák. A régi testülethez képest három helyen van személycsere. A visszavonuló Besenczy Zoltán és Kiszely Mihály helyett Molnár Istvánné és Kiss Attila, valamint a Hetényi Istvánt hét szavazattal megelőző, a nagycsaládosok mezét magára öltő Dobruczky Zsolt ülhetett a díszasztalhoz. Őt egyből a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság élére is javasolta a frissen kinevezett képviselő-testület. Újonc elnöke lett a Oktatási és Közművelődési Bizottságnak is Molnár Istvánné személyében. A Szociális, Család- és Egészség– és Nemzetiségi Ügyi Bizottságot Lázár Zsolt esperes, az Ifjúsági és Sport Bizottságot Giricz Katalin, az Ügyrendi, Közbeszerzési, Turisztikai, és Környezetvédelmi Bizottságot Dernovics László vezeti majd.

Polgármesterünk társadalmi megbízatású helyettesének Hodálik Pált kérte fel, aki ezt elfogadta, a képviselők pedig egyhangúlag megszavazták. Ilyenkor döntenek a polgármester javadalmazását illetően is. Ez a miniszterek díjazásának a 70%-át érheti el maximum, ami így bruttó 523514 forintot jelent. Ennek a 15%-át, 78527 forintot veheti fel költségtérítésként Babák Mihály. Hodálik Pál fizetése bruttó 235575 forint, aminek ő is a 15%-át, 35336 forintnyit vehet fel hivatalával kapcsolatban felmerülő költségeinek fedezésére.

Megnevezték a bizottságok képviselő és külsős tagjait is, akik szintén letették esküjüket. Némi változás az ügyviteli rendben, hogy az öt kis létszámú bizottságot nyolc munkacsoport fogja segíteni az ötletelésekben, ill. a döntésekben, amiket civilek, szarvasi polgárok fognak alkotni.

Igaz, az elején hangzott el, de itt most a végére maradt, hogy a Babák Mihály, Lohr Gyula, Dernovics László és Csasztvan András alkotta kínai delegáció azzal a jó hírrel érkezett haza, hogy két napelemgyártó cég is érdeklődött arról, hogy milyen feltételekkel tudna Szarvason üzemet létesíteni. A napot már most tudjuk biztosítani a minőségbiztosítási ellenőrzésekhez, de ennél nyilván több elvárásuk lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Majdnem nagykoalíció alakult a szarvasi szlovákoknál

Slam poetry: versek, félhomály, videoüzenet