in , ,

Benkás mateksikerek

A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítás Nyelvű Általános Iskola diákjai ebben a tanévben is részt vettek a Bolyai Matematikai Csapatversenyen. A megmérettetés október 17-én zajlott a megye több helyszínén, köztük városunkban is.

A tanév első versenye lévén, nem sok idő van a felkészülésre. Fontos, hogy a csapattagok jól, összehangoltan tudjanak dolgozni. 60 perc alatt kell megoldani 13 feleletválasztós és egy kidolgozást igénylő feladatot.

Az eredmény az idén sem maradt el, büszkén mondhatjuk, hogy évek óta meghívót kapunk az eredményhirdetésre, ahová évfolyamonként a megye legjobb hat-hat csapatát hívják.

November 5-én öt csapattal utaztunk Gyulára, ahonnan szép sikerekkel tértünk haza.

3. évfolyamos tanulóink harmadik helyezést értek el, a csapattagok Gulyás Gergő, Kiss Csongor, Nyerges Veronika és Szpisjak Zsófia. Felkészítőjük Sztrehovszki Mária.

A 6. osztályos csapat már negyedik éve szerzi meg az első helyet és képviseli megyénket az országos versenyen. A csapattagok: Ambrus Attila, Frankó Dániel, Kutas Csaba és Lázár Dániel. Felkészítőjük Juhászné Kurucz Edit.

A 7. évfolyamból két csapat is bejutott az első hat helyezett közé. Az egyik csapat 2. helyezést ért el, melynek tagjai: Gazsó Hanna, Gyekiczki Fanni, Janowszky Viktória és Pribelszki Boglárka. A másik csapat 5. lett, a csapattagok: Kovács Panna, Kugyela Szabina, Opauszki Kata és Seregélyes Viktória. A 8. osztály csapata: Gruner Benedek, Grünwald Barnabás, Medvegy Ákos és Pekár Tibor. Ők szintén 5. helyezettek lettek. Mindhárom csapat felkészítője Révész Éva.

A 5. évfolyam versenyében szintén szarvasi csapat lett az ötödik, Sebők Dániel, Csonka István Vajk, Kendra Tamás, Lustyik János a Székely Mihály Intézmény tanulói.

Gratulálunk a diákoknak és tanáraiknak!

Figyelmetlenség miatt történt a motorcsónak balesete

Márton-napi vigasságok a múzeumban és környékén Döbrögivel és Lúdas Matyival