in , , ,

Földesi: A városnak egyetlen képviselőjét sem lengheti körbe a korrupció gyanúja

Földesi Zoltán

Lejtőn a kormány, avagy kiborult az a bizonyos… – így vezette fel sajtótájékoztatójának vezérfonalát Földesi Zoltán. Az MSZP helyi elnöke november 24-én tartotta beszámolóját, amelyen értékelte az országos aktuálpolitikai helyzetet, boncolgatta a helyi kérdéseket és egy karácsonyi gyűjtőakcióra is felhívta a figyelmet.

Elsők között örömének adott hangot, mely szerint az újpesti időközi választásokat az MSZP-s Horváth Imre nyerte, mintegy 20 %-kal megelőzve fideszes ellenfelét, Hollósi Antalt. A győzelem akár történelmi fordulatot is hozhat a párt számára. Amennyiben ugyanis a Navracsics Tibor helyére kiírt februári időközi választásokat is a baloldal nyeri, borul a kormánypárti kétharmados többség.

– Magyarország miniszterelnöke mára elvesztette minden realitásérzékét – fogalmazta meg kemény kritikáját. Budapesten több tízezres tüntetések voltak az elmúlt időszakban. A civilek és később a szakmai körök is megmutatták, hogy nem lehet bármit megcsinálni ezzel a társadalommal.(…)Megkezdődött tehát a folyamat és ennek egyszer vége lesz.

A párt helyi vezetője kitért egy jótékonysági akcióra is, amelyet az MSZP elsősorban rászoruló gyermekek, családok számára hirdetett meg. December közepéig várják a párt irodájába a felajánlásokat: elsősorban játékot, ruhát és tartós élelmiszert.

– Tudják, nekem nagyon fáj a szívem – nyomatékosította. Igen, néhány család, a vezető elithez tartozók kifejezetten jól teljesítenek. De én azt tapasztalom, itt Szarvason is, hogy a lakosság nagyon nagy része napi gondokkal küzd – magyarázta a kezdeményezés okát.

A helyi ügyekről szólva elmondta, a bizottsági struktúra némileg átalakult, annak személyi és vezetői összetétele is részben megváltozott. Több fejlesztési irány már körvonalazódik: ezek között szerepelnek új kerékpárutak és egy napelem-gyár építése is. A testületi ülésen határozat született továbbá kilenc munkacsoport létrehozásáról, azzal a céllal, hogy társadalmasítsa a döntés előkészítést. Vagyis az önkormányzat a jövőben – nyilvános lakossági fórumokon és munkaértekezleteken keresztül – gyakrabban kéri ki a lakosság álláspontját.

Napirend előtti felszólalásán Földesi Zoltán kérdést intézett a település polgármesteréhez az utóbbi időszak híresztelési kapcsán és kérte, mondja el az igazságot. Ahogy fogalmazott, a válasz megnyugtatta.

– Mi tizenketten, akik most mandátumot kaptunk ahhoz, hogy szervezzük a város életét, abban leszünk érdekeltek, hogy az itt élők életfeltételeit javítsuk – mutatott rá céljaikra. Az nem lehet, hogy bárkivel kapcsolatosan kétség merüljön fel. Kérem, hogyha ilyenről tudnak, jelezzék vagy tegyék meg a feljelentést. Én magam, ha erre bizonyítékom van, meg fogom tenni.

Amennyiben valaki a helyi ügyekkel kapcsolatban el szeretné mondani véleményét, panaszát, megteheti Földesi Zoltán fogadóóráján is. A párt helyi vezetője legközelebb december 2-án, 10 és 12 között várja a lakosságot, a Kossuth utca 30. alatti irodájában.

Vélemény, hozzászólás?

Szlovákos ovisok táncháza

Vajdás diákok Franciaországban