in ,

Teljesült Anita karácsonyi álma

Azt mondják, karácsony a csodák időszaka. Persze a csoda mindenkinek mást jelent: egy gyermeknek leginkább illatos karácsonyfát, rajta csillogó díszekkel, alatta pedig a vágyott ajándékkal. A felnőttek többnyire megelégszenek a hétköznapi csodákkal: az otthon melegével, az ajándékba kapott idővel, amelyet ilyenkor néhány napig a családnak szentelhetnek, a meghitt beszélgetésekkel, amelyek a hétköznapi rohanást váltják fel.

Anita története a bizonyíték, hogy csodát bárki tehet. Mint ismeretes, alig egy hónapja jelent meg a cikk, amely elmesélte a 36 éves lány szívszorító esetét. A fiatal nőnél egy súlyos mozgásszervi betegséget diagnosztizáltak, amely oda vezetett, hogy mostanra a jobb lába teljesen lebénult. Egy nemrégiben kifejlesztett járássegítő műszer segítségével azonban a leépülési folyamat stabilizálható, sőt, visszafordítható lenne.

A város meghallotta a segélykérést. Szinte azonnal megkezdődtek az utalások a megadott számlaszámra, valamint számos vállalkozó és több egyesület segítkezett a gyűjtésben. A Szarvasi Kézilabda Klub egyik mérkőzése, egy pszichiáter szakorvos előadása bevételét ajánlotta fel Anita gyógyulására, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete pedig az ügy jogi és szervezési hátterét koordinálta. Az egyesületnek köszönhetően perselyek kerültek ki a település tíz pontjára, amelyek ugyancsak a nemes célt szolgálták. Anita édesanyja, Hrncsjar Zsuzsanna eleinte maga is nehezen akarta elhinni, hogy mindez értük történik.

– Többen megállítottak az utcán, kérdezgették, hogy érzi magát Anita és hol tart a gyűjtés – emlékszik vissza az elmúlt hetek eseményeire. Azt érzékeltem, hogy nagyon sok segítőkész ember él Szarvason, akik erejükhöz mérten tenni szeretnének valamit a lányomért. Nem tudom eléggé megköszönni a sok-sok segítséget, ami számunkra mindennél többet jelent – teszi hozzá elérzékenyülve.

Az édesanya számlaszámán végül 665.695 Ft gyűlt össze, amelyhez december 16-án még a Gál Ferenc Főiskola gyakorlóintézménye 31 ezer Ft-ot utalt. Egy gyulai szervezet, Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület számláján 220 ezer Ft található, amelyet ugyancsak Anita rehabilitációjára fordítanak. A két összeg együttesen pedig fedezi az eszköz megvásárlását.

A perselyek felbontására december 15-én, a NACSE székházában került sor. Ezekben további 202. 290 Ft halmozódott fel, amelyet az édesanya a szarvasi “04 az Életért” Alapítványnak ajánlott fel, egy életmentő készülék beszerzése céljából.

Hogy mindez hétköznapi csoda volt-e? A legtöbbek szemében valószínűleg igen. Anita életébe azonban ez alatt a néhány hét alatt visszaköltözött a hit és remény. Egyben bebizonyosodott számára, a legnagyobb csodához olykor nem is kell több, csak olyan emberek, akik hisznek benne.

Vélemény, hozzászólás?

A Magyar Gazdaságért díjat vehette át Varga Mihálytól Fabó István

A csabacsűdi ovisok rajzai díszítik a Coopokat