in ,

Családi karácsony a siratói idősek klubjában

Pentaller Attila

Pentaller Attila református lelkész igehirdetésével kezdődött a karácsonyi közös ebéd a siratói idősek klubjában. A hosszú közösségi térben felállított asztalok mellett szinte minden hely megtelt. Amik üresen maradtak, azok sem sokáig lesznek úgy, mert odakint, az üstben tyúkhús leves főtt, és ebédre érkeznek még klubtagok. Az illata beszűrődött az időnként kinyíló ajtón, így az azon az oldalakon ülőknél Pentaller Attila kérdéseire néha gyomorkorgás volt a válasz.

Az előkészületek során a klub munkatársai az önkéntesek segítségével sütöttek 18 darab bejglit, vegyesen mákosat és diósat. Szépen feldíszítették a karácsonyi asztalokat és a közösségi teret. Az egyik klubtag varrt egy karácsonyi manót, amit behozott díszítésgyanánt.

– Ez volt a siratói idősek klubjának az első karácsonya. A klubtagok pár napja kitalálták, hogy tyúkhúsleves legyen ebédre – mondta Jónásné Krajcsovicz Ágnes gondozónő. – Jól kezdődött a reggel. Annyi tyúk összejött, hogy nem is kellett volna beletenni mindet. Sütikkel is többen hozzájárultak a rendezvényhez, pedig mondtuk, hogy nem kell, mert sütöttünk 18 bejglit.

A 60 klubtag háromnegyede eljött a közös ebédre.

– 60 fős a klub, igazi nagy család – bizonygatta Molnárné Juhász Eleonóra, aki a Körösszögi Kistérség alá tartozó klubok ellátásáért felel. – A 80 éves Jani bácsi és a 84 éves Zsuzsa néni is a klubban tervezi a Szilvesztert, de nem csak megvacsorázni jönnek, hanem a pezsgőbontásra is itt maradnak. Nagyon jó kis közösség kovácsolódott itt össze – mondta.

A klub népszerűségét bizonyítja, hogy olyanok is bejelentkeztek, akik eddig mindig egyedül voltak otthon.

– Igazi kis szerető család alakult ki itt, Siratóban – győzködtek a klub munkatársai. – Már Pál napra, Zsuzsannára és Máriára is megvan, hogy mit szeretnének főzni. Sokaknak valóban ez a klub nyújtja a családot – mondták búcsúzóul.

Vélemény, hozzászólás?

Anita az újrajárás esélyét kapta karácsonyra

Dalban hozta el a havat Micimackó