in , ,

Curie Környezetvédelmi Emlékverseny a Vajdában

2015. február 14-én szombaton a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny területi döntőjének megrendezésével zárult ebben tanévben is a rendkívül érdekes, változatos programokat kínáló természettudományos hét a Vajdában.

Az egyre népszerűbbé váló, a NEFMI által is elismert és támogatott verseny öt különböző korcsoportot szólít meg, a 8 évesektől a 18 évesekig.

A verseny célja: A tanulók környezettudatos gondolkodásának kialakítása, fejlesztése. A szűkebb és a tágabb értelemben vett környezetünk megóvása érdekében való felelősségtudat, problémafelismerő-és megoldó készség fejlesztése.

Az idén Dr. Török Istvánné, kuratóriumi elnök, Curie versenyek főszervezője személyesen köszöntötte a versenyzőket, és kívánt nekik jó versenyzést. Megismerkedett az iskolánkban folyó tehetséggondozó munkával, kollégákkal, a különböző iskolákból érkező versenyzőkkel, felkészítő tanárokkal. Nagyon elégedett volt a rendezvény előkészítő,- szervezési munkálataival, és a gördülékeny lebonyolításával. Ezt az eredményhirdetés során is kinyilvánította.

A versenyünket rendszeresen megtiszteli és támogatja dr Váradi Lászlóné, a Szarvasi Város és Környezetvédők Egyesületének vezetője is.

A tanulók munkáit a kísérő tanárokból álló zsűri még ezen a délelőttön értékelte. Ezalatt a tanulók elfogyaszthattak egy kis tízórait, kézműves foglalkozáson vehettek részt, ping-pongozhattak és számítógépes játékokat játszhattak az informatikai termekben.

Befejezésül kihirdettük a verseny végeredményét. Korcsoportonként az első hat-hat csapat értékes jutalomban részesült a támogatóink jóvoltából.

A legtöbb csapatot felkészítő tanár, Podany Anna, a Benka Gyula Angol Két tanítási nyelvű Evangélikus Általános Iskolából az Aggteleki Nemzeti Park különdíját kapta.

A 3-4. osztályosok között az orosházi Vörösmarty Általános Iskola csapata nyerte a Tiszazugi Földrajzi Múzeum különdíját, egy múzeumlátogatást a versenyzők és osztálytársaik részére.

Ebben a tanévben a legeredményesebb szarvasi csapat a Benka Gyula Angol Két tanítási nyelvű Evangélikus Általános Iskola 5-6. osztályos tanulói kapták meg a Hodálik Pál alpolgármester úr által felajánlott értékes díjat. A Szarvasi Gyógyfürdő díját szintén a Benka Gyula Angol Két tanítási nyelvű Evangélikus Általános Iskola 5-6. osztályos tanulói vitték el.

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 10. osztályos tanulói, Csicsely Boglárka, Kasik Máté, Krsnyak Anikó másodikok lettek a 9-10. osztályos kategóriában. Felkészítőjük Dr. Mészárosné Verók Mária volt.

Balázs Gergő, Molnár Árpád, Pekár Edina 12.osztályos tanulók is másodikok lettek a 11-12. osztályosok között, az ő felkészítőjük Kéri Bernadett volt.

Szarvas, 2015.02.16.

Borzovánné Burai Julianna

Szenzációs „bohóckodás” -óvodába hívogató a Gyakorlóban

Szent András: Cseh és német söröket vert két magyar sörfőzde