in , ,

Szent András: Cseh és német söröket vert két magyar sörfőzde

Nagyon erős versenyben, többségében cseh, német és lengyel indulók között két magyar kisüzemi főzde söre hozott haza díjat a csehországi Taborban rendezett 25. Nemzetközi Sörfesztiválról.

Bronzérmes lett a Szent András Sörfőzde Meggyes söre a gyümölcsös sör kategóriában (a második helyezett a cseh Konícek Ryzler lett, az aranyérmet pedig a német Bergquell Erdbeer Portere kapta.) Az IPA kategóriában pedig bronzéremmel díjazták a miskolci Zip’s India Pale Lagerét. Az összevont Major Award fődíjat a csehországi Heineken Starobrno Medium söre nyerte.

Idén február 16. és 21. között a csehországi Taborban rendezték meg az egyik legrangosabbnak számító európai sörversenyt, az Arany Sörpecsét 2015-öt. A fesztivál jellegű verseny presztízsét jelzi, hogy már 2014-ben is több mint 154 sörfőzde nevezett, idén pedig 168 főzde több mint 700 sörrel szállt versenybe a fődíjért.

Évről évre egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés mellett rendezik meg a csehországi versenyt, amit az is jelez, hogy a hagyományosan erős – cseh, belga és német – versenyzők mellett már megjelentek a kazah, orosz, norvég és japán főzdék sörei is.

Index / Fotó: David Peltan

Vélemény, hozzászólás?

Curie Környezetvédelmi Emlékverseny a Vajdában

Változások a szociális ellátásban