Connect with us

in memoriam

Egy színfolttal kevesebb a város

Dankó Ervinné Dr. Osztroluczky Irma

Nagy értékkel lettünk szegényebbek, s egy kedves színfolttal lett kevesebb a város. Március 6-án elhunyt Dankó Ervinné Dr. Osztroluczky Irma – mindenki Irma nénije. Felhalmozott értékei több ember számára is elegendőek lennének ahhoz, hogy kiemelt megbecsülésben részesüljenek. Őt nem csak becsülték, szerették is.

Pedagógus volt: messziről indult, falusi iskolák környékéről; magasra jutott: főiskolai docens, tanszékvezető lett a Szarvasi Óvóképző Főiskolán. Szakíró volt: óvodai nevelési módszertani tankönyveit, segédkönyveit máig használják. Szakmai tudását a doktori cím elnyerésével is erősítette.

Életének alighanem legmaradandóbb alkotása az a nyolc részből álló DVD-sorozat, amely Szarvas városának kultúrtörténetét tekinti át – a Körös TV közreműködésével – szakszerű és népszerű formában. A sorozat újra és újra a képernyőre kerül – megunhatatlanul. Örök értéke a városnak.

Utolsó nagy munkája torzóban marad. A szarvasi evangélikus egyházközség történetén dolgozott évek óta, még három hete is ez foglalkoztatta.

Dankó Ervinné Dr. Osztroluczky Irma

Dankó Ervinné Dr. Osztroluczky Irma

Közéleti, társasági ember volt, mindenhova elment, ahova érdemes menni. Mindenki ismerte, mindenkivel megtalálta a hangot. A Víziszínház darabjainak örökös nézője: a színészek név szerint ismerték és kedvelték. A nyári fesztiválok társadalmi zsűrijének meghatározó tagjaként értékelte, bírálta az előadásokat.

Kitüntetések sorával ismerték el sok irányú tevékenységét.

Jelenség volt! Ahol jellegzetes kalapjaiban, hozzá illő, különleges öltözékében megjelent, megpezsdült körülötte az élet.

Megszokott fordulattal búcsúzunk: helyén pótolhatatlan űr marad. De ez a mondat esetében kikerülhetetlenül igaz, mert Irma néniből csak egy volt! És péntek óta nincs.

Kutas Ferenc

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect