in , ,

Földesi: Kormányváltás után nyitva

Földesi Zoltán

A belpolitika aktualitásait és helyi vonatkozású kérdéseket is boncolgatott Földesi Zoltán, az MSZP helyi elnöke március 23-i sajtótájékoztatóján.

– Változik a lakossági közhangulat – mutatott rá elsők között, utalva a március 22-i, káposztásmegyeri győzelemre. Barell Zoltán, az MSZP és a DK közös jelöltje ugyanis összesen 845 szavazatot kapott, több mint kétszer annyit, mint a fideszes jelölt.

Kitért az Orbán-Simicska háborúra, amelynek egyik megnyilvánulási formája a hírcsatornává alakult M1. Ahogy fogalmazott, a március 15-i indítás „elég murisra” sikeredett, ezzel együtt pedig napvilágot látott az a hír is, mely szerint a közmédiumok működtetésére 80 milliárd Ft-ot fordít a kormány az adófizetők pénzéből. Érzékeltette, hogy ez az összeg megfelel a felsőoktatásra szánt keretnek, ill. az egészségügy és a mentőszolgálat problémáinak jelentős része orvosolható lenne belőle.

A Buda-Cash és a Quaestor cégcsoportokat illető botrányról szólva kiemelte, az MSZP úgy döntött, felajánlja a segítségét az ügyben. A térségben élő károsultakat minden hétköznap 8-12 között várják a párt szarvasi irodájába, ahol formanyomtatványokkal, internethasználattal és személyes konzultációval szeretnék elősegíteni az ügymenetet.

– Magyarország népnevelése tovább folytatódik – sorolta az elmúlt időszak téves döntéseit. Ennek egyik példája, hogy kisebbik koalíciós párt keresztülverte a kormányon a vasárnapi zárvatartást. A MSZP ígéri, hogy amennyiben a következő kormány tagja lesz, az első intézkedései között fogja ezt a rendeletet megszűntetni.

Úgy látja, kormány nem érte el vele a célját, ugyanis tapasztalatai szerint a vasárnapi óraszámokat elosztották a hét többi napjaira, így a szülők ilyenkor csak késő este térhetnek haza a családjukhoz. Mindemellett a legutóbbi becslések szerint 50 milliárd Ft vesztesége származhat ebből a magyar gazdaságnak, mintegy 15 ezer álláshely kerül veszélybe, a kiesett humán erőforrást pedig valószínűleg diákmunkával pótolják.

A Jobbikról szólva elmondta, nem az igazi arcukat mutatják a választók felé, hanem „kedves gyerekek” szerepében tetszelegnek, hogy elnyerjék a nyugdíjasok bizalmát.

A helyi ügyek kapcsán szólt Szarvas város gazdasági programjáról, amelyet első körben tárgyalt a testület. Az elképzeléseket az Integrált Fejlesztési Tervhez hangolják, és áprilisban tervezik elfogadni.

Érintette a közmunka témakörét is, amelyben semmiképp sem a hosszú távú jövő zálogát látja. Ennek ellenére elismeri, hogy a város sokat tett ezen a területen, amely átlagosan 250-350 főnek biztosít megélhetést.

Említést tett az ifjúsági cselekvési tervről is. Úgy látja, a város intézkedések sorát hozta már meg a fiatalok érdekében, a legfontosabb cél azonban továbbra is a jövő generációjának itthon tartása kell, hogy legyen.

Az önkormányzat elfogadta a helyi drogstratégiát is, amelynek lényege, hogy folyamatosan naprenden tartja és aktualizálja a kérdést. A KEF helyi elnökeként elismerte, minden 10 év feletti és felnőtt veszélyeztetett, ezért nem szabad homokba dugni a fejünket.

Végül kisebb kritikát fogalmazott meg a március 15-i ünnepséggel kapcsolatban. Kérte az illetékeseket – egyben személyes közbenjárását is felvállalta – hogy ne csak egy, hanem valamennyi szarvasi emlékhelyet tiszteljenek meg a jövőben azzal, hogy szóban vagy koszorúkkal kifejezik tiszteletüket a történelem nagyjai előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Ismét a szarvasiak a legjobbak: ketten a dobogó legfelső fokán

„Az életben legjobb a szerelem!”