in , ,

Vajdás sikerek az Ábrahám Örzse Emlékversenyen

Nagy sikerrel zárták a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai az egyházi iskolák számára már ötödik alkalommal kiírt országos angol nyelvi Ábrahám Örzse Emlékversenyt.

A két fordulóból álló verseny első, írásbeli fordulóját még novemberben rendezték meg. Erre a fordulóra 36 egyházi középiskola 650 diákja jelentkezett. A feladatlapok megírása után 153 feladatsort lehetett visszaküldeni. Ebből 49 diák teljesítménye felelt meg a szóbeli forduló követelményeinek. A 49 diák 17 középiskolát képviselt a döntőben: 8 reformátust, 6 katolikust és 3 evangélikust. /Aszód, Kiskőrös Szarvas/. Iskolánkat 10 tanuló képviselte, akiknek nyelvtani tudásuk és szókincsük mellett szövegértési és fogalmazási készségeikről is számot kellett adniuk. A 180 perces teszt eredményei alapján három tanulónkat is meghívták a szervezők a március 20-21-én Mezőtúron rendezendő szóbeli döntőre, ahol egy szituáció és egy képleírás mellett minden versenyzőnek be kellett mutatnia saját, Biblia által ihletett prezentációját. A 9. évfolyamos Mulholland Sadie fontos helyszínekről mesélt, míg a szintén kilencedikes Pálfi Gellért és a tizenegyedikes Kalivoda Péter az állatokat választotta előadása témájául.

A második nap végére megszületett a végeredmény, ami minden várakozásunkat felülmúlt, ugyanis egy országos verseny 7 kategóriájából kettőben is szarvasi győztest hirdettek. A II. kategóriában Mulholland Sadie a győzelem mellett a verseny egyik különdíját is bezsebelhette, ugyanebben a csoportban Pálfi Gellért az elismerésre méltó 7. helyen végzett. A VI. kategóriában pedig Kalivoda Péter nem csupán az első helyet szerezte meg, hanem a verseny egyik fődíját is ‘hazahozta’: júniusban londoni utazáson vehet részt.

Sikeres szereplésükhöz gratulálunk!

Diákjaink felkészítő tanárai: Bencsik Péter, Cairns-Lengyel Henriett, Dr. Darida Andrásné, Janurik Viktória és Viszkok Tünde.

Van olyan segítség, amit csak MI nyújthatunk

Az arborétum tisztaságáért szorgoskodtak