in , ,

Székely: 3 tanulónk a döntőben

Iskolánk, a Székely Mihály Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola 12. C osztályos ügyvitel szakmacsoportos diákjai közül Dombvári Rebeka, Lestyan Zita, Valach Valéria bejutott a 2014/2015. tanévi Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyének (SZÉTV) országos döntőjébe.

20150409_szekelyLestyan Zita és Dombvári Rebeka 83% eredményt ért el, így a rangos 4. és 5. helyen végeztek az elődöntőben az induló 74 versenyző közül. Valach Valéria 74%-os teljesítményével a legjobb (döntőbe jutott) 30 diák között a 22. helyet foglalja el.

Az országos döntőbe jutáshoz a diákok interaktív versenyrészt oldottak meg: 180 perc állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy közel 100 kérdésre válaszoljanak helyesen. Ezek a kérdések a hivatalos levél vagy irat készítéséhez kapcsolódó teszt jellegű feladatok voltak. Ismerniük kellett a szövegfeldolgozás tartalmi sajátosságait, a hivatalos iratok helyes megformázását. Tudniuk kell kezelni a szövegszerkesztő programot, a formázási műveleteket. Jártasnak kell lenniük a táblázatkezelő programban, diagramok szerkesztésében.

A teszt jellegű feladatok sokszínűek voltak, hiszen többszörös választás, hibakutatás és egyszerű választásos feladat is megtalálható volt a kérdések között. Az interaktív feladatlapot központilag egy program értékelte.

Nagy volt az öröm, mikor megláttuk a honlapon, (nive.hu) hogy milyen kimagasló eredményeket értek el tanulóink. A döntőre Szolnokon kerül sor április 16-17-én, amire nagy izgalommal készülünk.

Köszönet illeti a felkészítő tanárokat, Harmati Ágnest, aki az ügyviteli alapismereteket tanítja a diákoknak, dr. Strassburger Gyöngyit, aki a jogi illetve gazdasági ismeretekkel bővíti a tanulók ismereteit, Szerb Milánt, aki az informatikai alkalmazások rejtelmeibe vezeti be a diákokat.

Gratulálunk végzős tanulóinknak és sok sikert kívánunk nekik a nagy megmérettetéshez.

Harmati Ágnes / szaktanár

Már HD minőségben sugároz a Körös Televízió

Letisztult formák a múzeumban