in , ,

Éhes élet – Bartus Beatrix első kiállításán jártunk

Egészen pontosan egymillióan voltak kíváncsiak Bartus Beatrix első, Éhes élet című kiállítására, amit a Tessedik Sámuel Múzeum emeleti kiállítótermében rendeztek be. Mozdulni sem lehetett a megnyitón, ami inkább fogadás volt, mint menyitó. Elegánsan öltözött, pezsgőspoharat tartó hölgyek várták türelmesen, hogy megtekinthessék a 40, többnyire gyermekportrét ábrázoló képet.

Bettit erről az oldaláról még nem ismerhette meg a szarvasi közönség. A megnyitóra érkező hölgyek elsősorban műkörmös szakmája révén, még többen pedig betegségének felvállalása után kerültek vele ismeretségbe, de alkotómunkájával mindenkinek meglepetést okozott.

A megnyitók sorát Fodor Mariann kezdte, aki elmesélte, hogyan lett a kezdeti ellenszenvből barátság közte és Betti között, majd dr. Melis János, Szarvas Város jegyzője tolmácsolta Babák Mihály polgármester üdvözletét és saját elismerését bátorságával kapcsolatban.

Végül megszólalt az alkotó is. Elmondta, hogy a témát a kisfiának köszönheti, aki nem hitte el, hogy éhező gyerekek vannak Afrikán kívül, sőt, sokkal-sokkal közelebb, mint Afrika. Elsősorban az ő korosztályának szánta a kiállítást, és örült, hogy sok pedagógus is eljött a hívására, akik segítségével talán pontosabban sikerül megértetni a fiatalokkal a helyzetet.

Vélemény, hozzászólás?

Csíkos vadmalacok születtek az Állatparkban

Kántor Zsolt: A Mustban benne van a bor ígérete