Connect with us

Kiállítás

Éhes élet – Bartus Beatrix első kiállításán jártunk

Egészen pontosan egymillióan voltak kíváncsiak Bartus Beatrix első, Éhes élet című kiállítására, amit a Tessedik Sámuel Múzeum emeleti kiállítótermében rendeztek be. Mozdulni sem lehetett a megnyitón, ami inkább fogadás volt, mint menyitó. Elegánsan öltözött, pezsgőspoharat tartó hölgyek várták türelmesen, hogy megtekinthessék a 40, többnyire gyermekportrét ábrázoló képet.

Bettit erről az oldaláról még nem ismerhette meg a szarvasi közönség. A megnyitóra érkező hölgyek elsősorban műkörmös szakmája révén, még többen pedig betegségének felvállalása után kerültek vele ismeretségbe, de alkotómunkájával mindenkinek meglepetést okozott.

A megnyitók sorát Fodor Mariann kezdte, aki elmesélte, hogyan lett a kezdeti ellenszenvből barátság közte és Betti között, majd dr. Melis János, Szarvas Város jegyzője tolmácsolta Babák Mihály polgármester üdvözletét és saját elismerését bátorságával kapcsolatban.

Végül megszólalt az alkotó is. Elmondta, hogy a témát a kisfiának köszönheti, aki nem hitte el, hogy éhező gyerekek vannak Afrikán kívül, sőt, sokkal-sokkal közelebb, mint Afrika. Elsősorban az ő korosztályának szánta a kiállítást, és örült, hogy sok pedagógus is eljött a hívására, akik segítségével talán pontosabban sikerül megértetni a fiatalokkal a helyzetet.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A járványhelyzet miatt csúszhat a múzeum tervezett nyitása

Szarvas

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect