in , ,

Nagy vagy, Benka!

Pár évvel ezelőtt bizonyította iskolánk az ismert TV2 televíziós műsoron, a NAGY VAGY! -on keresztül, hogy játékos sportvetélkedőben is megállja a helyét. Az országos megmérettetésen a csapatot kísérő szurkolóknak is izgalmas élményben volt részük. Innen jött az ötlet, hogy ezt a feledhetetlen hangulatú, mozgalmas sportjátékot egyszer mi is szervezzük meg, hogy egyetlen tanulónk se maradjon ki az általunk átélt remek pillanatok sorozataiból.

A megvalósításra nem kellett sokat várni. A TÁMOP-6.1.2A-14/2-2014-0024 „A mozgás örömjáték, légy a játszótársam!” pályázat lehetőséget biztosított, hogy Zalán Csaba testnevelővel, a NAGY VAGY! televíziós verseny győztes csapatának felkészítőjével visszaidézzük az emlékezetes perceket és hozzálássunk a nagyszabású szervezéshez.

Két helyszínen, két fordulóban, két délutánon át tartó viadal látványos erőpróbáin – földön és vízben – az iskolánk 5 csapatának résztvevői mérhették össze erejüket, ügyességüket és tudásukat a Benka – Nagy Vagy! kupa elnyerésével járó dicsőségért.

A 7.-8. osztályos csapatkapitányok állították össze a csapataikat úgy, hogy 5.-8. évfolyamig 2-2 tanuló legyen benne, és minden évfolyamról 1 fiú és 1 lány versenyezzen. Nagy lelkesedéssel és felelősséggel keresték fel tanulótársaikat, akik büszkén vállalták a feladatot. Minden csapat egy „celeb” tanárt is felkért a játékban való szereplésre, hogy segítse őket aktív szerepléssel a győzelem megszerzésében.

Az uszodai forduló játékos, erőt-ügyességet próbáló feladatai sok derűs percet szereztek a résztvevőknek, szurkolóknak egyaránt. Láthattuk és tapasztalhattuk, hogy nem olyan egyszerű dolog matracon evezni kajak és kenu lapáttal, tölcsérben összegyűjtött labdákkal úszni, vagy akár úszódeszkákból tutajt építeni és azon az égő gyertyát fogó társukat tolni. De a gyerekek előtt nincs akadály! Nagyon szoros eredmény született, ami még izgalmasabbá tette a Petőfi utcai sportcsarnokban megrendezett második fordulót.

A játékos sportvetélkedő feladatai között a szurkolókat iskolánk sportolói és tanulói szórakoztatták. Óriási sikert aratott és nagy tapssal jutalmazta a közönség a Mazsorett és aerobic csoportunk fellépését, valamint a 7. évfolyamos lányok „country” táncát. Köszönjük a felkészítő nevelőknek és a diákoknak, hogy aktív részvételükkel tovább gazdagították programját és emelték a rendezvény színvonalát.

A végső győzelmet, nevükhöz híven a „The Bests” csapat szerezte. Gratulálunk ezúton is nekik. A csapat tagjai: Podany Anna tanárnő, Búzás Blanka – csapatkapitány, Medvegy Réka, Zahorecz Soma, Himer Tünde, Kozsuch Mihály, Fabó Csenge, Kondacs Martin, Vincze Vivien, Valach Nikol, Tömösközi Ádám.

Az izgalmas verseny eredményhirdetése a csapatoknak nem, de számunkra formális volt, hiszen úgy gondoljuk, hogy minden játékos és szurkoló nyertese volt ennek a napnak. Minden résztvevő és szervező jelesre vizsgázott lelkesedésből, összefogásból, önzetlenségből és kitartásból!

Molnár Eteléné szervező

Ismét Portugáliában a Székely Szakképző diákjai

Eltiltás hatálya alatt vezetett