in , ,

Ballagás a Székely Mihály Szakképző Iskolában

„A ballagás egy olyan ünnep, amelyben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú, az útra hívás és az új iránti kíváncsiság: magában a vonulásban a véges végtelenség, és a majdani megérkezés reménye.”

E gondolat jegyében kezdődött el a Székely Mihály Szakképző Iskola ballagási ünnepsége a hagyományoktól eltérően, nem a Vízi Színházban, hanem az esős időjárás miatt az iskola szépen feldíszített aulájában.

Kohut Andrásné intézményvezető asszony köszöntötte a ballagókat és a vendégeket, majd jó tanácsokkal látta el az ünneplőbe öltözött fiatalokat és összegezte az elmúlt évek eredményeit.

A végzős diákok közül 68-an szakközépiskolában végeznek és az érettségi vizsgára készülnek. Ugyancsak 68-an a szakképesítő vizsgán bizonyítanak, 50-en pedig érettségi utáni képzésben tesznek szakképesítő vizsgát.

Babák Mihály polgármester úr és Gaál Roland a Szarvasi Járási Hivatal vezetője is elköszönt a népes diákseregtől, sok sikert kívánva az elkövetkező vizsgáikhoz. Kiemelték a szülők áldozatvállalását gyermekük taníttatásában, támogatásában és méltatták a pedagógusok oktató nevelő munkáját is.

Ezt követően került sor a legeredményesebb tanulók jutalmazására.

24 tanuló részesült könyvjutalomban és 26 tanuló kapott oklevelet kimagasló tanulmányi, közösségi munkájáért, versenyeken elért eredményéért és a gyakorlaton nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Nevelőtestületi dicséretben 12 tanuló részesült kimagasló tanulmányi eredményéért.

A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány jutalmát Dombvári Rebeka, Lestyan Zita , Novodonszki Zsolt 12. C osztályos ügyvitel és informatika szakmacsoportban tanuló diák, és Kulasák Gréta 2/14. E osztályos vendéglős tanuló vehette át országos versenyeken elért eredményéért.

Kovács Zsuzsanna 2/14. C osztályos ügyviteli titkár és Kiss Tímea 2/14. D osztályos kereskedő szakmát tanuló diák pedig rendezvényeken nyújtott tevékenységéért részesült elismerésben.

Kohut Andrásné megköszönte azon szülők munkáját, akik több éven át a legaktívabban segítették az iskola szülői szervezetének tevékenység.

A tavalyi végzősök által megteremtett hagyományt folytatva a most ballagó osztályok egy-egy képviselője is néhány mondat kíséretében befűzte az iskola emlékkönyvébe az osztályok emléklapjait.

A zenés, énekes produkciókkal színesített ünnepség végén az iskola zászlaját a ballagók átadták az alsóbb éveseknek.

Az ünnepséget a végzősök búcsúdala és a ballagók által útjára engedett léggömbök színes sokasága zárta, mely az iskolától való elválást jelképezte.

Podani Milán Pécs után Kunmadarason is a dobogó legfelső fokán

Orgonavirágos séta a Kígyósi tanösvényen