in , ,

Simán vették a rangadót a lányok

Bajnokveréssel zárult szombaton az NB II-es női pontvadászat Dél-keleti csoportja megyei rangadója. A hazaiak nagy küzdelemben, mégis viszonylag könnyebb csatában múlták felül az aranyérmes Előre ifijeit és juniorjait, ezzel már csak egyetlen pont választja el őket attól, hogy megismételjék a tavalyi második helyet.

A bajnokcsapat tagjait virággal köszöntötték a szarvasiak. Hazai kapufával és vendéggóllal indult a találkozó, de ekkor vezetett először és utoljára a látogató. A csabaiak négy-kettes védekezése kedvezett a hazaiaknak, akik egyre-másra alakították ki a ziccereket, vagy jól játszották meg a beállójukat (11. p.: 8–6). A támadó jellege dominált a játéknak, éppen ezért a lila-fehérek kemény védekezéssel igyekeztek megfékezni rutinosabb ellenfelüket, a játékvezetők azonban nem tolerálták ezt a harcmodort, az emberelőnyös helyzeteket pedig jól használták ki a hazaiak (21. p.: 15–10). A félidő hajrájában sikerült faragni hátrányukból Borbélyéknak, de így is megnyugtató maradt a szarvasiak fórja.

Szünet után is a Körös-partiak akarata érvényesült (40. p.: 23–18), de a játékrész dereka táján a fáradság jelei ütköztek ki hazai oldalon, ezt kihasználva a vendégek egyetlen gólra felzárkóztak (24–23). Egyenlíteniük azonban nem sikerült, a hazaiak pedig időkéréssel rendezték soraikat. Az 50. percben Juhos kapus hétméteres hárított, ami új lendületet adott a házigazdáknak, akik elléptek három góllal és ezt a végjátékban is tartani tudták.

Egyetlen rövid hullámvölgyet leszámítva a tavasz legjobb ellenfelével szemben a legjobb játékot nyújtotta a Szarvas. A mérkőzést követően a lányok elbúcsúztatták Gábor Esztert, alias „Sütit”, aki külföldön vállalt munkát, ezért a jövőben nem állhat a csapat rendelkezésére.

Nyári Mihály

Szarvasi NKK–Békéscsabai Előre NKSE II. 30–26 (17–14)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Horváth Z., Simó. Szarvas: Kasik – Buzási 7 (1), Radnóti 5, Hajdu 5, Zelei 5, Gábor 8 (2), Bagi. Csere: Juhos (kapus), Molnár K., Kondacs, Krizsán, Mester. Edző: Almási László. A Békéscsaba legjobb góldobói: Mézes 6 (2), Bottó 6, Borbély 5 (1), Mihálffy 5 (1). Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4.

Vélemény, hozzászólás?

Szem nem maradt szárazon a Gondozási Központban

Anyák napja könnyek nélkül