in , ,

Szarvasi motorosok a kunmadarasi betoncsíkon

Kunmadarason, az egykori repülőtér betoncsíkján az autós, motoros majális keretében bonyolították le a motoros gyorsulási országos bajnokság első fordulóját. A meglehetősen extrém időjárási viszonyok ellenére idén is sok néző választotta kikapcsolódásként a látványos eseményt.

A programnak több szarvasi szereplője is akadt. A Stunt riding bajnokság második fordulója keretében Podani Milán az előző heti pécsi sikeres gyakorlatán igyekezett csiszolni, jól sikerült, ugyanis a riválisaihoz mérten jelentős ponttöbbletet kapott mutatványára.

A fő attrakció idén is az autósok és motorosok gyorsulási bajnoki futama volt. A szarvasiak közül a többszörös bajnok, Reile Tamás esélyesként várta a megmérettetést a 900+TOP kategóriában, de egy műszaki hiba (elszakadt a lánca) meggátolta a jó eredmény elérésében.

A 750–954 köbcentisek között Dancsó Tibor a legjobb időeredményt érte el a selejtezők során (10,79 mp), azonban a fináléba jutásért megvívott csata során elváltotta magát, ezért meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A 954 Plusz kategóriában Sinka Róbert 10,13-as időeredményt repesztve került elődöntőbe, ahol esélyesként állt rajthoz, de a start után a nagy szél megnyomta, kis híján ütközött is vetélytársával, ezért el kellett vennie a gázt, így végül negyedik lett. Ugyanitt Tímár Nándor a vigaszági döntőben volt érdekelt, ahol a 0,06-os egészen kiváló reakcióidő ellenére, hajszállal lemaradt a győzelemről.

A képen: Sinka Róbert, Tímár Nándor és Dancsó Tibor

Elvitték a három pontot Csabacsűdről

Vajdások a Parlamenti Ifjúsági Napon