in ,

Békésszentandrásra érkezett a fogadóóra

A Békés Megyei Önkormányzat fogadóóra sorozatának soron következő állomása Békésszentandrás volt, ahol Tolnai Péter alelnök várta az érdeklődő lakosságot.

Örömteli feladattal kezdődött a fogadóóra, ugyanis nemrégiben a békésszentandrási általános iskolások csapata – ismételten – megnyerte a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei fordulóját, így Békés megyét ők képviselik az országos versenyen. Nem újdonság ez számukra, néhány éve már rendre ők hozzák el a megyei megmérettetés első helyezését, sőt, tavaly az országos vetélkedőn is ők bizonyultak az általános iskolások között a legjobbnak. Tolnai Péter és a település polgármestere, Sinka Imre gratulált a fiatalok és felkészítőjük teljesítményéhez.

A fogadóórák céljával kapcsolatban Tolnai Péter elmondta, legfőbb törekvés a települések és a megyei önkormányzat együttműködésének erősítése. Fontos, hogy a megye megismerje a települések gondjait, problémáit, életét, a megyei önkormányzat pedig megismertesse munkáját, törekvéseit a településekkel. A legfontosabb cél együttműködni mindenkivel Békés megye felemelkedése érdekében.

Mindezek után a lakosság jelezhette észrevételeit az alelnök felé. Többen érkeztek a fogadóórára olyan céllal, hogy felvetéssel nem élnek, csak meghallgatják azokat az információkat, amiket Tolnai Péter alelnök tud közvetíteni feléjük. Civil szervezetek képviselői, vállalkozók, helyi lakosok foglaltak helyet a vendégek soraiban.

A településen működő polgárőrök fordultak olyan kéréssel az alelnök felé, hogy szeretnének a rendőrségtől egy használt autót kapni annak érdekében, hogy munkájukat minél jobban és minél könnyebben végezhessék. Tolnai Péter ígéretet tett arra, hogy kérésüket továbbítja a megyei rendőr-főkapitány, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok felé.

Kérdésként merült fel a lakosság részéről, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásait milyen felosztásban kapják meg a települések. Tolnai Péter jelezte: ez nagyban függ attól, milyen pályázati felhívások jelennek meg a közeljövőben.

A fogadóóra sorozat következő állomása Bélmegyer lesz, május 20-án Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke várja a település lakosságát.

Vajdások a Parlamenti Ifjúsági Napon

Emlékkönyv szarvasiakról, szarvasiaknak