in , ,

Alsós tanítók az Öveges laborban

Nagy Istvánné

Az Öveges laborban már nagyon sok rendezvényt tartottunk. Igyekeztünk minél szélesebb körben megismertetni a laborban folyó munkát, és az általa nyújtott lehetőségeket.

Hétfőn délután a város és a környék tanítóit hívtuk egy módszertani foglalkozásra. A téma a természettudományos oktatás megalapozása, az érdeklődés felkeltése a természetismeret iránt alsó tagozaton. Természetesen a megjelent, tapasztalt kollégák erről igen sokat tudnak, és biztos, hogy az adott korosztályt tekintve mi tanulhatunk tőlük.

Éppen ezért a délután célja inkább az volt, hogy néhány újszerű módszert, lehetőséget mutassunk számukra, amivel munkájukat színesíthetik.

Elsőként Béres Mária, a Tiszazugi Földrajzi Múzeum igazgatója ismertette, hogy milyen programokat kínál az általa vezetett intézmény az alsós korosztály számára. A múzeum, közelsége miatt is remek kiránduló célpont lehet az alsós osztályok számára.

Ezt követően közös kísérletezésre hívtuk a kollégákat. Először az égéssel, majd a folyadékokkal és a halmazállapot változásokkal kapcsolatos kísérleteket végeztük. Ezután egy kis vendéglátás mellett folytattuk a beszélgetést.

Ezt az alkalmat bemutatkozásnak is szántuk, és reméljük, hogy jövőre több alsós kisdiákot, és tanítóját fogadhatjuk majd a laborban.

7 éves fiú személygépkocsinak ütközött Szarvason

Harmincegy gyermek étkezhet térítésmentesen Csabacsűdön