in ,

KÉP-ben VAGYOK: Rajzkiállítás a Székelyben

Iskolánk tanulóiról számos esetben kiderült, hogy a szakmai érdeklődésükön túl számos más területen is bontogatják szárnyaikat, hasznos, értékes, önmagukat kiteljesítő tevékenységekkel töltik szabad idejüket. Sok- sok iskolai rendezvényen több művészeti ágban bemutatkoznak. Többen szervezett intézményi szinten, szakkörökben, egyesületekben gyarapítják, csiszolgatják tudásukat.

Kicsit merészen, de ismerve több tanulónk elkötelezettségét a rajzolás, festés ágazataiban, kiállításon való bemutatkozást hirdettünk meg. Szerettük volna, ha bemutatják, hogy milyen grafikai, festői technikában alkotnak szívesen és önmaguk képi világába is engednek betekinteni.

Nagyon izgalmas és színvonalas képi anyag készült. Az iskola aulájában megtekinthettük a szebbnél-szebb rajzokat, festményeket, hiszen a diáknapi programunk egyik része a KÉP-ben VAGYOK című rajzkiállítás volt. Húsz tanuló mutatkozott be közel ötven alkotással. A kiállítás nagyon pozitív visszhangot kapott, legalább olyan örömmel nézegettük, mint amilyen örömmel fogadták az elismeréseket az alkotó diákok. Továbbra is szeretnénk folytatni tanulóink fejlődésének támogatását a vizuális kultúrában, azt is remélve, hogy egyre többen csatlakoznak a képi alkotók csapatába.

Bakulya Anna rajztanár

Földesi: Jó lenne, hogyha minél több dolog lenne, ami összeköt bennünket, és nem ami szétválaszt

Vajdások Erdélyben